Oliver Stefani na potezu...

Škoda Kodiaq (2024.) uskoro stiže, a ovako veliki SUV opisuje glavni dizajner češke marke

Škoda

Nova Škoda Kodiaq kroz viziju Olivera Stefanija, češki SUV moćniji nego ikad…

Škodin glavni dizajner Oliver Stefani otkriva kako je se razvijao dizajn  prostranog SUV-a Škoda Kodiaq. Kako je njegov tim prevladao prepreke? A na što je najviše ponosan? Pogledajte naš video.

Još prostraniji i praktičniji od svog prethodnika, novi Škoda Kodiaq također ima potpuno novi dizajn s elementima Modern Solid. Dizajnerski tim nije se usredotočio samo na to da Kodiaq učini elegantnim; željeli su da njegov izgled odmah prenese prostor koji nudi unutra. “Dobiti toliko prostora unutar elegantnog oblika uvijek je izazov”, potvrđuje Oliver Stefani. “Ali Škoda voli izazove”, dodaje.

Prednjim dijelom automobila dominira upečatljiva nova maska hladnjaka koja se proteže sve do prednjih svjetala. Ne samo da se nadovezuje na gornja svjetla s tradicionalne grafike s četiri oka Škoda SUV-ova, već uključuje i svjetlosni element koji povezuje linije dnevnih svjetala smještene u gornjim svjetlima.

Ovo stvara jedinstveni svjetlosni potpis za novi Škoda Kodiaq. Stražnja svjetla također su dragulji, pomažu vizualno proširiti automobil i naglasiti njegovu prostranost. Ali Stefani naglašava da linije automobila također pomažu u poboljšanju njegove aerodinamike.

Niz atraktivnih novih značajki također se može pronaći u unutrašnjosti. “Fokusirali smo se na praktičnost i funkcionalnost. Nećete pronaći ručicu mjenjača na središnjoj konzoli, na primjer: kako bismo stvorili prostor premjestili smo ga iza upravljača,” kaže Stefani. Rotirajući Smart Dials još su jedan praktičan detalj. Interijer koristi elegantne, ugodne i održive materijale.

Uz ove vidljive prednosti, novi Kodiaq također donosi široku paletu pogonskih sklopova, uključujući plug-in hibrid s električnim dometom do 100 kilometara i mnoštvo vrhunskih asistenata za vožnju kako bi putovanja bila sigurnija i udobnija.

Novi Škoda Kodiaq u Hrvatskoj očekujemo već u svibnju…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo