Zanimljiv projekt

Škoda Rapid u cabrio izdanju rezultat je indijski učenika

Foto: Škoda
-

Znate li što je projekt Azubi? To je unikatni Škoda automobili koje su dizajnirali srednjoškolci. Sada jedan dizajniraju studenti u Indiji…

Akademija koju vodi Škoda Auto Volkswagen India Private Limited (SAVWIPL) predstavila je svoj prvi studentski projekt automobila. Tim sastavljen od studenata treće godine smjera “mehatronika” dizajnirao je kabriolet na bazi limuzine Škoda Rapid.

Neki zanimljivi detalji pokazuju da su studenti doista otišli u korak s vremenom. To uključuje uvlačivu Škoda oznaku na poklopcu motora, svjetla posuđena od manjeg modela (Fabia), elegantna LED svjetla na rešetki hladnjaka i osvijetljeni znak Škoda na poklopcu prtljažnika. Tu su i brojni sportski vizualni elementi, poput niza crnih dodataka sa žutom linijom ili kočionih čeljusti obojenih u žuto.

Bilo je brojnih izmjena u unutrašnjosti, s radiom zamijenjenim modernim infotainment sustavom s dodirnim zaslonom u stilu tableta. Potreba za integracijom sigurnosnih pojaseva u strukturu prednjih sjedala – jer kabrioleti nemaju B-stupove – bila je tehnički izazov. Sjedala su presvučena grimiznom kožom, a cjelokupni doživljaj naglašava buka motora naglašena sportskim ispušnim sustavom.

Foto: Škoda

„Drago nam je što možemo predstaviti projekt studentskog automobila u Indiji, koji studentima tehničkih fakulteta daje jedinstvenu priliku da dizajniraju i naprave svoj automobil iz snova reimaginirajući jedan od standardnih Škoda modela i obdarivši ga inovativnim idejama. Projekt je savršeno usklađen s našom predanošću osposobljavanju talenata i promicanju inovacija u indijskoj automobilskoj industriji,” rekao je Piyush Arora, CEO SAVWIPL-a i predsjednik odbora.

Indijski projekt temelji se na Azubi Caru, projektu za studente Škoda akademije u Češkoj koji se provodi od 2013. Godišnji projekt traje cijelu akademsku godinu i namijenjen je uglavnom studentima treće godine. Cilj projekta je razviti njihovu stručnost, poboljšati praktične vještine i, na kraju, ali ne manje važno, poticati timski rad.

 

Autor