velika premijera

Škoda Superb i Kodiaq prolaze završna testiranja u najhladnijim uvjetima

Foto: Škoda

Nove generacije najvećih modela iz Škoda postave – Superb i Kodiaq uspješno su prošle intenzivno hladno testiranje u Arktičkom krugu.

Funkcije, kvaliteta i trajnost vozila ocjenjivane su na temperaturama do minus 30 stupnjeva Celzijusa. Glavni fokus ovih testova bio je na stabilnosti vožnje, udobnosti putnika u ledenim uvjetima i općoj pouzdanosti tijekom dugih zimskih putovanja.

Osim toga, vozila su morala izdržati dodatnu težinu leda i snijega. Nakon što su ispitivanja na ekstremnoj hladnoći završena, testiranje novih modela sada ulazi u završnu fazu. Škoda Superb 4. generacije i Škoda Kodiaq 2. generacije svjetsku će premijere imati će u jesen 2023. godine.

“Testiranje u stvarnom svijetu u najtežim mogućim uvjetima okoline ostaje ključni dio razvoja novih vozila, unatoč napretku računalne simulacije. Naši opsežni testni programi u pustinjskim klimama s ekstremno visokim temperaturama s jedne strane i s druge strane u Arktičkom krugu osiguravaju da se kupci brenda Škoda mogu 100 posto osloniti na svoja vozila u svim vremenskim uvjetima.

U isto vrijeme, ovi testovi nam daju priliku da identificiramo potrebe za optimizacijom što je ranije moguće i da dizajniramo vozila na najbolji mogući način kako bi zadovoljili zahtjeve svakodnevnog rada.” rekao je Johannes Neft, član uprave Škoda Auto za tehnički razvoj.

Program ispitivanja također razmatra mnoge funkcije interijera, na primjer performanse sustava grijanja pri ekstremno niskim vanjskim temperaturama i razinu toplinske udobnosti u interijeru. Testovi također provjeravaju magle li se stakla i koliko se brzo mogu odlediti. Nadalje, oni također ocjenjuju rade li sustavi grijanja za sjedala, upravljač, vanjska ogledala, vjetrobransko i stražnje staklo prema očekivanjima.

Gdje je primjenjivo, također testiraju opcijsko pomoćno grijanje. Osim toga, vozači provjeravaju koliko dobro središnji zaslon osjetljiv na dodir reagira kada unutarnja temperatura vozila padne ispod nule. Ništa se ne prepušta slučaju…

Autor

Preporučeni sadržaj