NEOČEKIVANI REZULTATI

Škoda Superb iV i Volkswagen Passat GTE, električne duše nisu sklone testu ‘izbjegavanja losa’

Njemački i češki plug-in hibridi ne vole pretjerano nagle promjene pravca, video u nastavku…

Test izbjegavanja losa, negdje ćete pročitati i jelena je poznata disciplina testiranja, koja svoje korijene vuče iz skandinavskog područja. Tamošnje česte pojave životinja na cestama natjerale su ih na testiranje takvog tipa.

Škoda Superb iV, izvedba koju vam uskoro donosimo u detaljom testu, na ovom ispitivanju se pojavila u karavanskom izdanju. Škoda je već pokazala nesigurnost pri 70 km/h, no vozač se prilagodio te je u idućem pokušaju uspio da održi automobil u granicama. No, na 72 km/h Superb je ‘izgubio’ kontrolu.

Da stvar bude gora po aktere iz VAG koncerna, ovaj izazov su uspješno prošli Mercedes-Benz C-klase i Peugeot 508, koji su daleko uvjerljiviji bili na testu. Očigledno je da je najveća boljka Superba u hibridnom izdanju njegova dodatna masa, koju je zaradio teškim baterijama.

Mala utjeha za koncern je ipak nešto bolji rezultat Volkswagena. Za nijansu bolji od češkog velikog rođaka bio je Volkswagen Passat GTE. Naravno, u Variant (karavanskom) izdanju. Jabuka ne pada daleko od stabla, a očito je da boluju od istog problema. Zbog hibridnog pogonskog sklopa kao i Superb. Problemi počinju na identičnim brzinama već na 70 km/h, dok je na 72 km/h vozilo izvan kontrole. Istovremeno, C-klasa i 508, doduše ne kao hibridi, u ovoj su priči izgledali kao da su rođeni za zavoje i dinamične poteze.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo