ADUT BRAKA SMART-GEELY

Smart SUV (2022.): 4-metarski višebojac s električnih 250 KS i dosegom 500 km

Smart SUV na SEA-Hightech platformi, s elektromotorom snage 185 kW, ugrađenim straga i litij-ionskim baterijama kapaciteta 70 kWh nudit će komfor za pet osoba i doseg 500 kilometara…

Smart Automobile Co, joint-venture kojeg su u prosincu 2019. utemeljili kineski Geel Holding i njemački Mercedes-Benz AG preuzeo je cjelokupnu Smart proizvodnju, koju je prebacio na električni pogon. Kako bi pojačali ponudu, prioritet je razvoj novog modela iz sve popularnijeg SUV-segmenta niže klase.

Smart SUV (ime još nije definirano, bit će simpatično dizajnirani model dugačak 4 metra, koji se temelji na SEA platformi (Sustainable Experience Architecture), napravljenu s čak 55 posto čelika visoke čvrstoće (HTS) i ultravisoke čvrstoće (UHTS). Izvedba će biti premium, jer Smart SUV ‘gleda’ i na europsko i američko tržište.

Poprečno uz stražnji diferencijal ugrađen je elektromotor snage 185 kW, koji će  litij-ionskim baterijama kapaciteta 70 kWh, ugrađenim u podnicu, pružati zanimljive performanse -ubrzanje do 100 km/h za 8,9 s i najveću brzinu elektronički ograničenu na 160 km/h. Doseg s jednim punjenjem baterija, po standardu NEZ, iznosi 500 km. Očekuje se početkom 2022.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin