NOVI PREDSJEDNIK

Stephan Winkelmann uz Bugatti, sada preuzima i Lamborghini

Stephan Winkelmann preuzima novu dužnost. Postaje i predsjednik, te izvršni direktor Automobila Lamborghini S.p.A. s 1. prosincem 2020.

Naslijedit će tako Stefana Domenicalija, koji seli na mjesto predsjednika uprave Formule 1 od 2021. Winkelmann će ostati predsjednik marke Bugatti.

Stephan Winkelmann bio je predsjednik i izvršni direktor tvrtke Automobili Lamborghini od 2005. do 2016., a za to vrijeme transformirao je Lamborghinija u globalnog lidera u proizvodnji super sportskih automobila. Prije nego što se prvi put pridružio Lamborghiniju, Winkelmann je bio na raznim visokim pozicijama u grupi Fiat.

Lamborghini modeli predstavljeni pod Winkelmannom započeli su s izvedenicama Gallarda, a kretali su se kroz predstavljanja modela Huracán i Aventador, kao i brojnih limitiranih izdanja, postavljajući nove prodajne rekorde. Da bi 2015. najavili i treću liniju modela, SUV izvedbu danas poznatu kao Urus.

U ožujku 2016. Winkelmann je postao izvršni direktor sektora Quattro GmbH (danas Audi Sport GmbH) prije nego što se pridružio Bugatti Automobiles S.A.S. kao predsjednik početkom 2018. godine.

foto: Bugatti

“Stephan Winkelmann zasigurno je oblikovao povijest Lamborghinija. Nitko drugi se jasnije ne zalaže za marku Lamborghini, a on je upravo prava osoba koja je ovu jedinstvenu marku dovela do uspješne budućnosti.” naglasio je Markus Duesmann, predsjednik Upravnog odbora AUDI AG.

Možemo samo poželjeti sreću i uspješne odluke gospodinu Winkelmannu.

foto: Lamborghini / Bugatti

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin