POTENCIJAL JE U ŽELJEZNICI

Stižu turisti, vlak iz Budimpešte do Splita vozio 14 sati

-

Prvi sezonski vlak u Split stigao je jutros u 8.46 sati…

U suradnji Mađarskih željeznica (MÁV) i HŽ Putničkog prijevoza danas, 3. srpnja na splitski željeznički kolodvor u 8.46 sati stigao je prvi sezonski vlak koji vozi na relaciji Budimpešta – Split – Budimpešta.

Uz 120 turista iz Mađarske, u vlaku su putovali i generalni direktor MÁV-a József Kerékgyártó i zamjenik direktora László Kormányos. Vlak su dočekali predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić i voditeljica Odjela za globalni PR Hrvatske turističke zajednice Lucijana Natalija Jerković.

Sezonski vlakovi prometovat će od 2. srpnja do 11. rujna na relaciji Budimpešta – Split – Budimpešta. Vlakovi će iz Budimpešte polaziti utorkom, petkom i nedjeljom, a iz Splita ponedjeljkom, srijedom i subotom.

Vlak iz Budimpešte polazi u 18.45 sati s dolaskom u Split u 8.46 sati sljedećeg dana, a iz Splita u 18.28 s dolaskom u Budimpeštu u 9.35 sati sljedećeg dana. Vozni red vlakova možete pogledati ovdje.

U sastav vlaka uvršteni su vagoni s ležajima i vagoni za spavanje. Jednosmjerna karta u vagonu s ležajima može se kupiti od 48 EUR, a u vagonu za spavanje od 61 EUR. Karte se kupuju na međunarodnim blagajnama.

Foto: HŽ

Autor