OLDTIMERI VIŠE NISU SAMO ZA 'STARIJE'!

Studija potvrdila: Milenijalci imaju veći interes za posjedovanjem oldtimera u odnosu na Baby boomer generaciju

Posjedovanje oldtimer automobila izaziva određenu dozu radosti, ali i muke. Prema nedavnom istraživanju, oldtimeri su postali itekako popularni i kod mlađih generacija…

Posjedovanje klasičnih automobila je najčešće zbog neke nostalgije ili sjećanja na neka druga vremena ili doživljaje. Najčešće smo poistovjećivali starije osobe s takvim automobilima i vlasništvima, no prema nedavnom istraživanju u SAD-u, to više nije slučaj.

Hagerty, osiguravajuća tvrtka iz Michigana, odlučila je provesti istraživanje nad 10 tisuća američkih državljanina koji imaju minimalno 18 godina o potencijalnom vlasništvu i vožnji oldtimer vozila. Rezultati istraživanja su pokazali kako je Generacija Z i Milenijalci izjavili da trenutno posjeduju klasično ili kolekcionarsko vozilo, a 22% ispitanika bilo je iz dobne skupine Gen Z (od 1997. godišta pa nadalje) dok je čak 25% ispitanika bilo iz skupine Milenijalaca (od 1981. do 1996. godišta).

S druge strane, oni koji trenutno ne posjeduju niti jedan takav automobil izjavili su veliko zanimanje za klasične i kolekcionarske automobile, a tu kumuju upravo njihovi roditelji koji su ih imali ili ih žele posjedovati.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin