VOZAČKA DELICIJA

Subaru BRZ (2022.), druga generacija donosi još više snage i vozačkog užitka

Novi Subaru BRZ i službeno je stigao. Model koji je mnogima poznat kao blizanac Toyote GT 86, ovaj put nastupa u ‘solo vodama’. Premijeru je imao gdje drugdje, nego na stazi u Thermal Club, u Californiji.

Subaru je razvio potpuno novi BRZ s istim osnovama dizajna sportskih automobila koje je koristio za stvaranje prve generacije. Dakle, mala težina vozila, ultra nisko težište s preciznim upravljanjem. No, za modelnu godinu 2022. BRZ ima veću snagu, još bolje upravljanje, poboljšani stil, 50-postotno povećanje torzijske krutosti i moderan interijer. Čisti sportski automobil sa Subaru DNK.

Suprotno trenutnom trendu snage nad preciznošću, Subaru BRZ usredotočuje se na jednostavnost i zabavu. Dizajniran da pruži neusporedivo iskustvo vožnje, posve novi BRZ donosi novi i snažniji 2,4-litreni motor od 228 KS. Smješten nisko u šasiji, jedinstveni dizajn Subaru BOXER izvedbe omogućuje BRZ-u postizanje centra gravitacije (CoG) čak nižeg od prethodnog modela i ravnopravan je s egzotičnim hiper-automobilima. Izuzetno nizak CoG presudan je za upravljanje. Ovaj 2,4-litreni atmosferski motor vrti se s lakoćom  7000 o/min i donosi 15-postotni porast okretnog momenta. BRZ 2022 bit će dostupan s dva izbora prijenosa; standardni ručni šestobrzinski ili raspoloživi šestobrzinski automatik s novim Sport načinom dizajniranim za agresivniju vožnju.

Unatoč sportskim namjerama, Subaru BRZ iz 2022. godine ne žrtvuje svakodnevnu udobnost i praktičnost u 2 + 2 formatu sjedala i sklopiva stražnja sjedala stvaraju korisno tovarno područje u kojem ima mjesta za nošenje brdskog bicikla, golf palica ili čak četiri trkaće gume i alata potrebnog za track day.

Proizvodnja Subaru BRZ bit će u tvornici Gunma, u Japanu. BRZ će se prodavati početkom jeseni 2021, a u Europi ga očekujemo u prvim mjesecima 2022.

foto: Subaru

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin