LEGENDA SE VRAĆA

Subaru Impreza 228 STI: povratak kraljice relija s 400 KS

Prodrive će oživjeti legendarni reli automobil Subaru Impreza 22B STI iz 1998. te klasičnu reli tehnologiju upakirati u hi-tech sportsko izdanje. Napravit će ih 25

Britanska tvrtka Prodrive, koja priprema trkaće automobile za različite proizvođače automobila, proizvodit će ograničenu seriju modela Subaru, čija povijest seže 25 godina unatrag. Riječ je o slavnom modelu Subaru Impreza 228 STI, posebnoj seriji stvorenoj 1998. u čast trećeg naslova u Svjetskom reli prvenstvu osvojenog godinu dana ranije, koji joj je osigurao naziv Kraljica relija
Reinkarnirana Subaru Impreza 228 STI zadržati osnovni oblik, veliki utor za dovod hladnog zraka na haubi i veliki stražnji spojler, koji je odlikovao originalni model. Skica također pokazuje agresivniji izgled sa širim blatobranima i većim kotačima, a konačni izgled čeka na Goodwood Speed ​​​​Festivalu, od 23. do 26. lipnja ove godine i gdje će automobil biti prikazan globalnoj publici za prvi put.

Garanciju da će nova kreacija sačuvati dušu originala predstavljaju dizajner ove reinkarnirane verzije Peter Stevens, koji se također potpisao pod originalni WRC trkaći automobil, te inženjer David Laworth, koji je također sudjelovao u razvoju reli automobila od 90-ih godina. Ispod haube, umjesto originalnog boksera 2.2 s 276 KS bit će ugrađen novi bokserski turbobenzinac s 400 KS i povezan je sa šesterostupanjskim automatskim mjenjačem s upravljačem ručice mjenjača.

Iz tvrtke Prodrive dodaju kako su u ovom projektu puno pažnje posvetili postizanju što manje težine, što su i učinili uz opsežnu upotrebu karbonskih vlakana. Britanci već prikupljaju narudžbe za poseban model, no bit će potrebno požuriti jer će proizvesti samo 25 primjeraka. Koliko će se za njih morati odbiti, još nije poznato, a predviđamo da će cijena biti na razini kolekcionarskih automobila.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo