KULTNI TERENAC U 'LIMO' IZDANJU

Suzuki Jimny s 5 vrata i službeno predstavljen, ali samo za Indiju!

-

Podružnica Suzuki Motor Corporation u Indiji, Maruti Suzuki India Limited, najavila je globalno lansiranje dva SUV modela, potpuno novog Jimnyja s 5 vrata i potpuno novog SUV Fronxa na Auto Expo 2023. koji se održava u predgrađu Delhi, Indija od 11. siječnja 2023.

Maruti Suzuki će započeti s prodajom potpuno novog Jimnyja s 5 vrata i potpuno novog Fronxa od FG 2023. S njima će Maruti Suzuki SUV linija biti proširena na četiri modela i kupcima će pružiti niz opcija u rastućem SUV segmentu u Indiji.

Jimny 5-Door i Fronx planiraju se izvoziti na tržišta Afrike i Latinske Amerike.

Proizvodnja i prodaja četvrte generacije Jimnyja započela je u Japanu 2018., nakon čega je uslijedio izvoz u područja uključujući Europu i Oceaniju. Dobro su ga prihvatili ljudi diljem svijeta. U studenom 2020. započela je proizvodnja Jimnyja u Indiji isključivo za izvoz u područja uključujući Latinsku Ameriku i Afriku.

Novi Suzuki Jimny nedavno je bio i kod nas na testu. Sirov nastup zapravo je ono što osvaja…

Četvrta generacija Jimnyja bit će potpuno novi model s 5 vrata. To je nova specifikacija s novougrađenim stražnjim vratima, te posebnim stražnjim sjedalima i unutarnjim oblogama u stražnjem dijelu. Jimny s 5 vrata pružit će vozne performanse koje kupci očekuju od autentičnog terenca, poput Jimnyja s 3 vrata.

Specifikacije – Suzuki Jimny (Indijske specifikacije)
Dimenzije: 3985 mm x širina 1645 mm x visina 1720 mm
Međuosovinski razmak: 2.590 mm
Motor: 1.5L Benzin
Mjenjač: 5-brzinski MT/4-brzinski AT

Foto: Suzuki

Autor