OVO JE ZBILJA UZBUDLJIVO

Tako izgleda kad Bugatti Chiron proleti brzinom 373 km/h

Koenigsegg Agera RS i SSC Tuatara možda su brži na pravcu, ali Bugatti Chiron ostaje jedan od najmoćnijih automobila na tržištu. Snimka pokazuje koliko je užasno brz u stvarnim uvjetima, na normalnoj cesti…

Video na YouTubeu pokazuj e trenutak kad Bugatti Chiron proletjeli brzinom od 373 km/h pored čovjeka koji je stajao na autobusnoj stanici. Nakon što je poput rakete prošao pored kamere, pritiska kočnice, približavajući se zavoju, i ne zvuči kao automobil, već više poput mlaznog aviona.

Ovaj se superautomobil pokreće turbomotorom 8.0 V16 snage 1500 KS i okretnog momenta 1600 Nm. Do stotke katapultira za 2,6 sekundi, a najveća mu je brzina ograničena na 420 km/h (neslužbeni podaci kažu blokade može potegnuti do km/h).

Bugatti Chiron je usto i jedan od tehnološki najnaprednijih automobila našeg doba. Primjerice, čak deset radijatora odgovorno je za hlađenje motora, a čak 50 upravljačkih jedinica za njegov rad i upravljanje.

Kad su inženjeri razvijali savršenu aerodinamiku, proveli su 300 radnih sati u zračnom tunelu, prevozeći pola milijuna kilometara i uništivši 200 kompleta guma Michelin.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin