SLATKE BRIGE

Tesla Cybertruck postavlja rekorde, zabilježeno čak 1.9 milijuna prednarudžbi

Sada postoji više od 1,9 milijuna narudžbi za dugoočekivani Tesla Cybertruck, čak je i uvijek optimistični Elon Musk malo iznenađen…

Govoreći o Earnings Callu ranije ovog tjedna, glavni izvršni direktor Tesle Elon Musk izjavio je da je potražnja za novim elektičnim SUV-om Tesla Cybertruck “toliko neuobičajena, da čak ni ne može naslutiti njen konačni potencijal.”

S obzirom na to da Tesla planira proizvoditi 375.000 modela Cybertruck godišnje uz najveći kapacitet, tehnički će trebati oko 5 godina da stignu odraditi narudžbe. Ipak, značajan broj vlasnika rezervacija možda neće izvršiti i konačnu narudžbu – na kraju krajeva, depozit za rezervaciju Cybertrucka iznosio je samo 100 USD.

Tesla Cybertruck se proizvodi u Giga Texasu, iako postoji mogućnost da bi se mogao proizvoditi i u Giga Mexico kada predložena tvornica proradi za nekoliko godina. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se Cybertruck nuditi izvan Sjeverne Amerike. Trenutno, na europskom i azijskom tržištu također mogu unaprijed naručiti kamionet.

Uz to, veliki gabariti i masa Tesla Cybertrucka mogle bi njegovu prodaju u inozemstvo učiniti ozbiljnim izazovom. Na primjer, u nekoliko europskih zemalja morao bi se klasificirati kao komercijalni kamion ili poluprikolica.

 

Autor

Preporučeni sadržaj