PROBLEMI ZA ELONA MUSKA

Kupci tuže Teslu zbog obmane u oglašavanju mogućnosti autonomne vožnje

Foto: Tesla

Tesla je optužena za obmanu o funkcionalnosti sustava autonomne vožnje i funkcija pomoći vozaču ADAS (Advanced Driver Assistance System)

Vlasnici automobila Tesla Model S i podnijeli su zajedničku tužbu protiv američkog proizvođača Tesla. Vozači optužuju Teslu za lažno reklamiranje ADAS-a od 2016., zbog čega su mnogi izabrali baš Tesla Model s, a inače ne bi. Tesla je kupcima jamčila potpuno upotrebljiv sustav, potom je, nakon pritužbi kupaca sustav dorađivan, ali problemi nisu uklonjeni. Tužitelji tvrde da je softver još u fazi razvoja i nije siguran za korištenje.

Elon Musk, vlasnik proizvođača električnih automobila Tesla je, u više navrata isticao, što je korišteno u marketinške svrhe, da je vožnja automobilom Tesla Model S sigurnija nego u konkurentskim modelima zahvaljujući inovativnom Teslinom softveru. Istodobno je, kontradiktorno, isticao da vozači uvijek moraju držati ruke na volanu, kako bi po potrebi preuzeli, radi osiguranja sigurnosti stvari uzeli u svoje ruke.

Kalifornijsko ministarstvo prometa je tužilo Teslu zbog lažnog oglašavanja u kolovozu 2022., što je jak adut za tužbu. Iz Tesle još nema reakcije.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo