RAVNO IZ TURSKE

TOGG kao prvi turski električni automobil stiže krajem 2022.

Turski predsjednik došao je na početak izgradnje prve tvornice automobila nove domaće marke…

Recep Tayyip Erdoğan, predsjednik Turske u uvodnom govoru otkrio je kako će izgradnja tvornice trajati 18 mjeseci, isto tako naveo je kako prve automobile očekuje u posljednjem kvartalu 2022.

Turski predsjednik je u obraćanju medijima istakao da je ponosan što ostvaruje ovako velika investicija u teškim vremenima, te kako ovom proizvodnjom konačno ostvaruju snove duge 60 godina.

Uz proizvodni pogon, graditi će se i istraživačko-razvojni centar, te će se kompletan proces razvoja novih automobila odvijati upravo u Turskoj.

Predsjednik Erdogan potvrdio je kako će automobil biti dostupan u brojnim europskim zemljama, pa čak i u Kini, Japanu i Americi.

Prvi automobil koji će se proizvoditi u navedenom pogonu biće zapravo EV. Predstavnici turske kompanije istakli su da su testovi pogonskog sklopa ovog električnog automobila uveliko u razvoju, a da su posebnu pažnju posvetili baterijama.

Inženjeri TOGG potvrdili su kako će njihove baterije ponuditi od 300 do 500 km autonomije. Najavljen je proizvodni ciklus od 175.000 vozila na godišnjoj razini.

TOGG će uz ovaj SUV model, tijekom idućih godina ponuditi još četiri modela.

foto: TOGG

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin