PUNJENJE ELEKTRIČNIH VOZILA

Total kupuje najveću mrežu punionica za električna vozila u Londonu

Francuski proizvođač nafte Total najavio je kupovinu mreže električnih punionica u Londonu…

Total je potpisao akviziciju tvrtke “Blue Point London” od grupe Bolloré. Ovom transakcijom Total preuzima upravljanje i rad Source Londona, najveće gradske mreže za punjenje električnih vozila, koja uključuje više od 1.600 punionica u gradu.

Ova je mreža pokrenuta 2010. , a razvijena je u suradnji s London Boroughsom i trenutno predstavlja više od polovice električnih punionica u glavnom gradu. Izvorne perspektive rasta podržane su ambicijom Londona da do 2050. bude grad s nula ugljika, posebno s ciljem da se desetak puta poveća punjenje u roku od pet godina.

Total se također obvezao napajati ovu mrežu za punjenje električnom energijom koja je 100% zajamčena iz obnovljivih izvora, a koju će isporučivati ​​njegova podružnica Total Gas & Power Limited.

Već aktivan u instalaciji i radu mreža punionica u gradu Amsterdamu (Nizozemska) i regiji Bruxelles-Capital (Belgija), ova akvizicija u Ujedinjenom Kraljevstvu učvršćuje Totalovu poziciju kao ključnog igrača za električnu mobilnost u Europi. Grupa time nastavlja svoj razvoj u većim europskim gradovima, u skladu s ambicijom da do 2025. upravlja s više od 150 000 punionica za električna vozila.

“Kombinirajući danas ove postojeće infrastrukture s Totalovim znanjem u pogledu instalacije, rada i upravljanja javnim mrežama za punjenje električnih vozila, započinjemo novu fazu, podržavajući širenje električne mobilnosti u Londonu.” rekao je Alexis Vovk, predsjednik, Marketing i usluge tvrtke Total. “U suradnji s našim partnerima i lokalnim vlastima moći ćemo zadovoljiti snažni rast potražnje za naplatnim mjestima na ulici i potrebe za novim rješenjima za mobilnost londonskih korisnika.”

Ovaj prijenos aktivnosti neće imati utjecaja na trenutne korisnike usluge Source London. Ova bi transakcija trebala biti zatvorena do kraja godine.

Autor