PUNJENJE ELEKTRIČNIH VOZILA

Total kupuje najveću mrežu punionica za električna vozila u Londonu

Francuski proizvođač nafte Total najavio je kupovinu mreže električnih punionica u Londonu…

Total je potpisao akviziciju tvrtke “Blue Point London” od grupe Bolloré. Ovom transakcijom Total preuzima upravljanje i rad Source Londona, najveće gradske mreže za punjenje električnih vozila, koja uključuje više od 1.600 punionica u gradu.

Ova je mreža pokrenuta 2010. , a razvijena je u suradnji s London Boroughsom i trenutno predstavlja više od polovice električnih punionica u glavnom gradu. Izvorne perspektive rasta podržane su ambicijom Londona da do 2050. bude grad s nula ugljika, posebno s ciljem da se desetak puta poveća punjenje u roku od pet godina.

Total se također obvezao napajati ovu mrežu za punjenje električnom energijom koja je 100% zajamčena iz obnovljivih izvora, a koju će isporučivati ​​njegova podružnica Total Gas & Power Limited.

Već aktivan u instalaciji i radu mreža punionica u gradu Amsterdamu (Nizozemska) i regiji Bruxelles-Capital (Belgija), ova akvizicija u Ujedinjenom Kraljevstvu učvršćuje Totalovu poziciju kao ključnog igrača za električnu mobilnost u Europi. Grupa time nastavlja svoj razvoj u većim europskim gradovima, u skladu s ambicijom da do 2025. upravlja s više od 150 000 punionica za električna vozila.

“Kombinirajući danas ove postojeće infrastrukture s Totalovim znanjem u pogledu instalacije, rada i upravljanja javnim mrežama za punjenje električnih vozila, započinjemo novu fazu, podržavajući širenje električne mobilnosti u Londonu.” rekao je Alexis Vovk, predsjednik, Marketing i usluge tvrtke Total. “U suradnji s našim partnerima i lokalnim vlastima moći ćemo zadovoljiti snažni rast potražnje za naplatnim mjestima na ulici i potrebe za novim rješenjima za mobilnost londonskih korisnika.”

Ovaj prijenos aktivnosti neće imati utjecaja na trenutne korisnike usluge Source London. Ova bi transakcija trebala biti zatvorena do kraja godine.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin