TOYOTA CROSSOVER

Toyota Corolla Cross nova je inačica s kultnim imenom, ali bez vize za EU?

-

Japanski je proizvođač predstavio novu inačicu modela Corolla, a već ju neki opisuju kao ‘baby RAV 4’…

Toyota Corolla Cross doživjela je svoju premijeru na tržištu u Tajlandu. SUV zanimljivog imena ne krije da je temeljen na novoj TNGA-C platformi s koje silaze modeli kao što su CH-R i Prius. Što se dimenzija tiče, dugačak je 4.460 mm, širok 1.825 mm te visok 1.620 mm, a međuosni razmak iznosi 2.640 mm.

(foto: Toyota)

U ponudi će biti benzinski i hibridni motori s već poznatih, Toyota polica. Na vanjski je dizajn, doduše, najviše utjecaja imao aktualni RAV 4, pa ne čudi činjenica kako ga publika zove ‘baby RAV 4’. Agresivan izgled sprijeda dodatno upotpunjuju prednja LED svjetla te velika crna maska.

(foto: Toyota)

Što se interijera tiče, on je preuzet iz modela Corolla, a sadrži digitalni kokpit te identične detalje poput ventilacijskih otvora ili velikog infotainment sustava. Tu je i efektno ambijentalno osvjetljenje plave boje koje je preuzeto iz modela CH-R. Japanska marka tvrdi da prtljažnik broji 487 litara zapremnine ako se uzme varijanta bez rezervnog kotača, dok ona sa njim iznosi 440 litara.

(foto: Toyota)

Za sada nije poznato hoće li Corolla Cross ugledati svjetlo dana i na europskom tržištu, za tu informaciju ipak valja još malo pričekati.

foto: Toyota

Autor