Novi slučaj, nastradali Slovenci

Nova krađa kotača: Toyota Corolla TS Hybrid u Dubravi ostala na klocnama

FB Prometne zgode i nezgode

Na FB stranici Prometne zgode i nezgode osvanuo novi slučaj krađe kotača, žrtva slovenska Toyota Corolla TS Hybrid

Nakon što je u Rijeci bez skupocjenih kotača ostala Škoda Octavia RS, sad je isti slučaj zabilježen u Zagrebu. Toyota Corolla TS Hybrid slovenski registracija ostala je bez kotača u jednoj garaži u Dubravi. Nažalost, nije bilo video nadzora…

Kako i u slučaju riječke Škode Octavije RS, riječ je o novom automobilu, ali sa 17-colnim aluminijskim naplacima i gumama 225/45 R17 te su vjerojatno nastala oštećenja na pragovima/podnici, pa je ukupna šteta (računajući cijenu originalnih felgi, veća od 2500 eura.

Ovakvim prizorom skrećemo pozornost kako bi bilo preporučljivo ugraditi sigurnosne vijke naplatke, koji bi otežali posao kriminalcima i možda ih demotivirali na krađu, odnosno usmjerili na traženje lakšeg, nezaštićenog ‘plijena’. Pomogao bi i alarmni uređaj, koji bi se aktivirao pomicanjem automobila pri dizanju automobila, radi skidanja kotača te potom spuštanju na podmetače.

Sigurnosni vijci i alarm, u kombinaciji, osiguravaju visoku razinu zaštite. Kako se taj kriminalni ‘posao’ radi, pogledajte na sljedećem videu:

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo