TOYOTA IMA FORMULU ZA USPJEH

Toyota Gazoo Racin i Nasser Al-Attiyah stigli do novog slavlja na reliju Dakar 2022.

Nasser Al-Attiyah i njegov suvozač Mathieu Baumel iz TOYOTA GAZOO Racing sigurno su prošli kroz cilj GR DKR Hilux T1+ u završnoj etapi relija 2022 Dakar Rally i donijeli sveukupnu pobjedu timu s prolaznim vremenom od 27min 46s.

Ovo je druga pobjeda katarskog vozača za tim, prvi put pobjedu je odnio na reliju 2019. Istovremeno su Henk Lategan i Brett Cummings pobijedili u završnoj fazi relija jer su bili brži od konkurencije za 49s.

Pobjeda puno znači timu koji je razvio novi model vozila GR DKR Hilux T1+, jer je ovo još jedan dokaz da je tim sposoban neprekidno pomicati granice inženjeringa i izrađivati sve bolje automobile.

Nasser Al-Attiyah nije skrivao emocije: “Tako je nevjerojatan osjećaj osvojiti Dakar! Vodili smo od samog početka i uspjeli smo kontrolirati tempo tijekom cijele utrke, što je činilo nevjerojatnom pobjedom. Želio bih se zahvaliti TOYOTA GAZOO Racingu i svim našim sponzorima na podršci. Također bih želio zahvaliti našem direktoru tima i tehničkom voditelju, Glyn Hallu, za izradu ovog fantastičnog novog Hiluxa T1+. Bio je to nevjerojatan Dakar i iznimno sam sretan.”

Foto: Toyota

Autor