SPREMNI ZA WRC?

Toyota Gazoo Racing Yaris i GT3 spremni za premijeru na auto showu u Tokyu

-

Toyota Gazoo Racing će na Tokyo Auto Salonu najaviti nove eksponate za nadolazeću sezonu u motosportu. Svjetska premijera koncepta GR GT3 i potpuno podešenog modela GR Yarisa u najavi…

Toyota Gazoo Racing (TGR) će na Tokyo Auto Salon 2022 izložiti posebne sportske izvedbe modela u razdoblju od 14. do 16. siječnja 2022.

TGR nastoji “ponuditi sve bolje automobile za motosport”, te sudjelovati u vrhunskim kategorijama kao što su FIA Svjetsko prvenstvo u reliju (WRC) i FIA Svjetsko prvenstvo u izdržljivosti (WEC) zajedno s domaćim relijima i utrkama. Tehnologija i znanje stečeno kroz ove aktivnosti koriste se u stvaranju novih cestovnih automobila.

Na ovogodišnjoj izložbi bit će prikazana svjetska premijera GR GT3 Concepta, konceptnog automobila namijenjenog utrkama koji uključuje znanje i profinjene tehnologije koje je TGR stekao na području motosporta, kao i potpuno prilagođen model GR Yarisa.

Također, kao način komuniciranja privlačnosti motosporta, GR010 HYBRID koji je pobijedio u svim utrkama 2021., prve godine klase Hypercar WEC-a, te automobile iz domaćih i međunarodnih natjecanja kao što su SUPER GT, Japansko prvenstvo SUPER FORMULA i Japansko prvenstvo u reliju bit će izloženo.

Uz gore navedene izložbene automobile, bit će izloženi i neki dijelovi iz GR Heritage ponude dijelova za 2022., za kupce koji istinski vole svoja vozila.

Dakle, ovo će biti pravi raj za ljubitelje Toyote i GR modela…

Foto: Toyota

Autor