TIK PRIMJE OTVARANJA CHICAGO AUTO SHOWA

Toyota Grand Highlander (2024.), broj veći novi veliki adut za američki kontinent

Foto: Toyota

Toyota Grand Highlander imala je svjetsku premijeru nekoliko sati prije otvaranja Chicago Auto Showa…

“Definitivno postoji potreba na tržištu za SUV-om srednje veličine kojemu je prioritet unutarnja udobnost u sva tri reda, a Grand Highlander je ultimativna opcija”, rekla je Lisa Materazzo, potpredsjednica grupe Toyota Marketing na otvaranju svečane ceremonije prezentacije. “Ovaj model s 3 reda prenosi nasljeđe Highlandera za još više prostora, a istovremeno ispunjava naše obećanje da ćemo isporučiti elektrifikaciju. Highlander je bio prvi model u svom segmentu koji je nudio hibridni pogon još 2006. godine, a Grand Highlander dodatno proširuje naše vodstvo u elektrifikaciji.”

Grand Highlander nudi opcije od početne razine do učinkovitosti i performansi, sve u jednom nevjerojatnom paketu. Dostupan je u tri pogonska sklopa u tri stupnja: dobro izbalansirani 2,4L turbo motor, vodeći u učinkovitosti 2,5L hibrid i Hybrid MAX od 362 KS!

Kao dio Toyota raznolikog pristupa ugljičnoj neutralnosti, vozila Grand Highlander Hybrid i Hybrid MAX dio su linije koja se nastoji pomaknuti “iznad nule”. S deset hibrida, dva plug-in hibrida, novim baterijskim električnim vozilom bZ4X i tehnologijom vodikovih gorivih ćelija s nultom emisijom za Mirai, Toyota je predana pronalaženju visoko učinkovitih rješenja s nultom emisijom koja odgovaraju životnom stilu kupaca diljem SAD-a. Kao simbol te predanosti, Grand Highlander 2024. bit će drugo Toyotino vozilo koje će nositi novu oznaku “Beyond Zero”, nakon potpuno novog Priusa – globalnog napora prema postizanju neutralnosti ugljika u Toyotinim proizvodima, proizvodnji i šire.

Dizajniran od strane Calty Design Studios i ekskluzivno proizveden u tvornici Toyota Motor Manufacturing u Princetonu, Indiana, cijena i datum puštanja u prodaju potpuno novog Grand Highlandera za 2024. bit će objavljeni kasnije ovog ljeta.

Izgrađen na platformi TNGA-K, Grand Highlander je aktivna obiteljska krstarica pogodan za sve, od kratkih putovanja do dugih vožnji. Nudi promišljene prostore za pohranu u cijeloj kabini, velik prtljažni kapacitet s prostorom za sedam kofera iza 3. reda.

Bilo da ste vozač, suvozač ili ste u drugom ili trećem redu – Grand Highlander je potpuno funkcionalan za cestu ispred vas.

Kontrole su smještene oko standardnog multimedijskog zaslona od 12,3 inča.

Grand Highlander nudi se u tri stupnja u tri različita pogonska sklopa – XLE stupanj, Limited i Platinum, a na američko tlo stiže tijekom jeseni…

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo