VELIKE PROMJENE

Toyota Hilux predstavljena, novi nastup donosi zanimljive novosti

Novi Hilux kombinira upečatljiv novi dizajn, hvali se snažnim pogonskim sklopom i poboljšanim performansama na cesti i van ceste uz veću udobnost, poboljšanu opremu…

Već smo pisali, kako je Hilux u dolasku i kako na njegovom razvoju radi ni manje ni više – Fernando Alonso. Sada je nova generacija konačno i otkrivena.

Od svog lansiranja 1968., nezaustavljivi Hilux neprestano je dokazivao svoj neuništivi karakter. Kako u životu kupaca, tako u ekspedicijama, ali i na reliju Dakar 2019. godine.

Hilux se može pohvaliti korisnom nosivosti od 1 tone i mogućnosti vuče do 3,5 tone, a tipovi karoserija ostaju dobro poznati – Single Cab, Extra Cab i Double Cab.

Lice novog Hiluxa potpuno je redizajnirano s novom podebljanom i snažnom trodimenzionalnom rešetkom i naglašenim branikom, što značajno naglašava njegovo prisustvo na cesti i snažan stas.

Ovaj upečatljiv novi vanjski stil dodatno je poboljšan dostupnošću novo dizajniranih prednjih i stražnjih LED svjetlosnih snopova i novih 18-inčnih aluminijski. U konfiguratoru će biti tri nove boje karoserije – Emotional Red II, Dark Blue i Oksid Brončana metalik.

Osvježeni interijer dobio je novi 8-inčni zaslon s informacijskim zabavnim sustavom koji zadržava prisustvo tipki, sve kako bi se poboljšala operativnosti u svim uvjetima vožnje. Poboljšani multimedijski sustav odlikuje brži softver i brzu intuitivnost na zaslonu, uz prisustvo Apple CarPlay i Android Auto za integraciju pametnih telefona.

foto: Toyota

Ljubitelji glazbe uživat će uz čak 9 zvučnika, čiji je ozvučenje potpisuje JBL Premium Sound System. Što se tiče ostalih terenskih dodataka, trebali uopće govoriti kako je sve to, naravno, u ponudi.

Novi Hilux vozi uz novi pogonski sklop, tu je sad prisutan novi 2.8-litarski dizelaš od 204 KS i 500 Nm. Ovaj novi motor će ubrzati Hilux od 0-100 km/h za samo 10,0 sekundi (2,8 sekundi brže od aktualnog 2,4-litrenog sklopa), istovremeno održavajući prosječnu potrošnju od 7,8 l/100 km.

Usmjeravajući na najzahtjevnije Hilux kupce s ‘dvostrukim životom’ – posao i aktivnosti u slobodno vrijeme, novi 2.8-litarski pogonski sklop bit će dostupan u izvedbama kabine Extra i Double Cab, s izborom ručnih ili 6-stupanjskih automatskih mjenjača koji su spojeni s pogonom na 4 kotača.

Novi Hilux stiže na jesen…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo