SAMO ZA JAPAN

Toyota je pripremila limitiranu inačicu modela GT86

Doduše, model GT86 Black Limited je isključivo namijenjen za Japan, a proizvest će se u samo 86 primjeraka…

Toyota GT86 Black Limited dolazi u Crystal Black Silica boji, aluminijskim naplacima od 17 inča u brončanoj boji, zadnjim spojlerom u crnoj boji te aero body paketom. Također, po uzoru na legendarni model AE86, tu je i centralno svjetlo za maglu straga, ali i Brembo kočnice sa crvenim kočionim kliještima te Sachs amortizerima.

U interijeru, crna se tematika nastavlja; obloge i sjedala su crna dok je samo pokoji detalj  u brončanoj boji. Tu su i Black Limited oznake na pragovima te na armaturi.

Što se motorizacije tiče, tu je 2,0-litreni atmosferac sa 207 KS te 212 Nm okretnog momenta. Premda u moru turbobenzinaca ove brojke ne zvuče puno, valja napomenuti kako je riječ o jednom od najboljih vozačkih automobila, zahvaljujući pogonu na stražnje kotače te idealnom omjeru težina na osovinama. Moguće je doplatiti i za inačicu s automatskim mjenjačem, no kome još treba automatika u vozačkom automobilu?

Cijena za ovu posebnu inačicu iznosi 27 tisuća eura za ručni mjenjač dok je automatik 525 eura skuplji. Ukupno će biti proizvedeno 86 primjeraka, a japanski će kupci itekako uživati…

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin