PAPRENA CIJENA

Toyota Land Cruiser (2024.), moderna ikona u Hrvatsku stiže krajem ljeta

Foto: Toyota

Novi Toyota Land Cruiser 250 krase tradicionalne prednosti po kojima je model poznat: kvaliteta, izdržljivost i pouzdanost

Potpuno novi Land Cruiser 250 posljednja je generacija modela koji je u proteklih 70 godina stvorio nenadmašan ugled zahvaljujući svojoj snazi, pouzdanosti i sposobnosti da se nosi s najtežim uvjetima u svim dijelovima svijeta. Jedan je od temelja uspjeha kojeg Toyota postiže proteklih godina.

Foto: Toyota

Land Cruiser dizajniran je tako da s najvećom lakoćom dosad savlada i najteže izazove te vas odveze gdje god poželite i vrati natrag bez ikakvih problema.

Obitelj Land Cruisera evoluirala je tijekom godina u tri paralelne serije:

–              Station Wagon: karavan zastupljen današnjom serijom 300 koja je dostupna na brojnim svjetskim tržištima, uključujući Afriku, Bliski istok, Aziju i Pacifik.

–              Heavy Duty: svjetski poznata serija 70 koja slavi svoju 40. godišnjicu, a dostupna je na tržištima u Africi, Bliskom istoku i Pacifiku.

–              Light Duty: vozila za lakše terenske zadatke koja uključuju potpuno novu seriju 250, glavni model na europskom tržištu.

Prvi model iz serije Light Duty (također poznat kao „Prado” u nekim regijama) pridružio se globalnoj ponudi Land Cruisera 1985. godine. Njegov ga je razvoj tijekom godina obilježjima približio luksuznijoj i većoj seriji Land Cruiser 300. Tijekom razvoja modela serije 250 za 2024. godinu donesena je svjesna odluka da se Land Cruiser vrati svojim korijenima i da u prvom planu bude njegova temeljna kvaliteta praktičnog i pristupačnog vozila.

Odluku je detaljnije objasnio glavni inženjer Keita Moritsu: „Promijenili smo svoju percepciju i vjerujemo da bi ovaj model Land Cruisera trebao biti pozicioniran na tržištu kao praktično i pristupačno terensko vozilo. Odlučili smo da će ideja povratka korijenima odsad biti temeljni dio razvoja brenda Land Cruiser.”

Rezultat je potpuno novi model koji nudi snažne i autentične terenske performanse podržane novom platformom i okvirom GA-F; odlična funkcionalnost za prijevoz putnika i tereta; poboljšana vidljivost za vozača; kao i jednostavnost zahvaljujući dijelovima koji su posebno osmišljeni da bi ih se moglo jednostavno popraviti ili zamijeniti dijelovima izrađenima po narudžbi.

Kvaliteta s motom „povratka korijenima” također se očituje u dizajnu vozila koji spaja baštinu Land Cruisera i moderna obilježja. Robusni stil objedinjuje pouzdanost, bezvremenski izgled i vrstu funkcionalne kvalitete koju povezujemo s najboljim profesionalnim alatima.

„Ne radi se samo o odavanju počasti”, objašnjava glavni dizajner Yoshito Watanabe. „Ovi se elementi očituju u modernom dizajnu koji upućuje na samu bit Land Cruisera.”

BAŠTINA LAND CRUISERA

Land Cruiser prvi je put predstavljen na tržištu prije 72 godine, točnije 1. kolovoza 1951. godine, pod nazivom „Toyota BJ”. Ubrzo je dokazao svoju snagu i sposobnosti kao prvo vozilo koje se uspješno probilo do šeste postaje na obroncima planine Fuji.

Od tog je trenutka Toyotina misija za Land Cruiser bila da ponudi vozačima automobil koji će ih odvesti do bilo kojeg odredišta na siguran način, čak i u najzahtjevnijim uvjetima. Različita iskustva kupaca širom svijeta pokazala su se neprocjenjivima za razvoj glavnih kvaliteta Land Cruisera, a to su pouzdanost, izdržljivost i sposobnost savladavanja najtežih uvjeta na cesti.

Stoga ne iznenađuje da je zahvaljujući svojem dugogodišnjem svjetskom ugledu postao jedan od najprodavanijih Toyotinih modela s 11,3 milijuna prodanih automobila* u više od 170 zemalja i regija.

Dizajn naglašava autentične performanse terenskog vozila koje predstavlja kombinaciju tradicije i suvremenosti.

Silueta i proporcije vozila upućuju na dizajnersku baštinu Land Cruisera.

Vozač ima odličan pregled ceste zahvaljujući poklopcu motora s podignutim uglovima i spuštenim središnjim dijelom.

Impresivan dizajn prednje strane s klasičnim znakom TOYOTA.

Karoserija je posebno oblikovana za sprječavanje oštećenja u zahtjevnim uvjetima, a dijelovi su osmišljeni tako da se mogu jednostavno zamijeniti.

Unutrašnjost krasi funkcionalan i visokokvalitetan dizajn s prilagodljivom digitalnom instrumentnom pločom i najnovijim Toyotinim paketom multimedijskih značajki.

Land Cruiser nudi dovoljno prostora za udoban prijevoz do sedam osoba, s velikim prostorom za teret.

ODZIV, UPRAVLJANJE I UČINKOVITOST POGONSKOG SKLOPA

Za vrhunska vozna svojstva i učinkovit rad zaslužan je 2,8-litreni turbodizelski motor snage 204 DIN KS / 150 kW.

Land Cruiser krasi novi automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa.

Električni model s blagim hibridnim sustavom od 48 V pridružit će se ponudi Land Cruisera serije 250 tijekom 2025.

Model dolazi sa stalnim pogonom na sve kotače.

Vrhunska upravljivost jamči najbolje moguće performanse tijekom terenske vožnje.

Umjeren, udoban i jednostavan za upravljanje na svim vrstama prometnica.

Nova karoserija na okviru GA-F vozilu daje potrebnu snagu i krutost.

Novi model predstavlja prvi Land Cruiser s električnim servo upravljačem.

Revolucionarni mehanizam za odvajanje stabilizatora otključava prednju šipku stabilizatora i poboljšava artikulaciju kotača.

Funkcije biranja vrste terena i praćenja terenske vožnje pomažu vozaču da savlada izazovne uvjete vožnje.

Land Cruiser nudi opsežne mjere za smanjenje buke i vibracija u cijelom vozilu.

Putnici mogu uživati u udobnosti koju omogućuju kontrola nagiba, novi dizajn nosača motora i jastučići za ublažavanje vibracija smješteni između karoserije i okvira.

Foto: Toyota

Model nudi sveobuhvatne značajke za sigurnost i pomoć vozaču Toyota Teammate, uključujući najnoviju generaciju sustava Toyota Safety Sense.

 

Novi Toyota Land Cruiser u Hrvatskoj očekujemo krajem ljeta 2024. godine

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo