LEGENDARNI LAND CRUISER NA PRODAJU

Toyota Land Cruiser u vlasništvu glumca Toma Hanksa traži novog vlasnika!

-

Toyota Land Cruiser FJ40 u vlasništvu poznatog glumca traži novog vlasnika…

Tražite li savršenu Toyotu FJ40 Land Cruiser a da je pri tom vlasnik poznata osoba? Pa, Bonhams ima dražbu za vas na kojoj biste mogli posjedovati kultni Toyota Cruiser čiji je vlasnik glumac Tom Hanks. Ovaj netaknuti primjer jedan je od najljepših primjeraka ovog vozila koje smo vidjeli, a dolazi i s potpisom samog glumca.

Doduše, konkretni FJ40 proizveden je 1980., no nije za puriste Land Cruisera jer ga je Tom Hanks odlučio modificirati imajući na umu performanse. Za početak, legendarni redni ‘šestak’ Land Cruisera zamijenjen je modernijim GM L35 4.3 benzinskim Vortec V6 motorom. Ovu zamjenu motora certificirao je Kalifornijski ured za popravak automobila i ispod poklopca ima oznaku BAR inspekcije. U praksi, to znači da ovaj motor zadovoljava kalifornijske zahtjeve za smogom i da se legalno može voziti kao kalifornijski automobil. Od ostalih modifikacija možemo izdvojiti Porsche kožna sjedala u interijeru ze Sony radio i ozvučenje.


Glumac je vozilo prepustio aukcijskoj kući Bonhams koja je ponudu stavila do 13. kolovoza. Očekivana prodajna cijena iznosi oko 125 tisuća dolara.

Autor: Juraj Kamber Grahovac

Autor