DOBAR REZULTAT ZA TOYOTU

Toyota modeli RAV 4, Alphard/Vellfire i Raize dobili najvišu ocjenu u JNCAP testiranjima

Toyotini modeli Alphard/Vellfire, RAV4 i Raize osvojili su najviše ocjene u ocjeni sigurnosnog djelovanja po JNCAP za prošlu godinu…

JNCAP sustavno provjerava svoje načine ispitivanja i standarde ocjenjivanja, uzimajući u obzir stvarne prometne nesreće koje su se dogodile u Japanu i nužnost stvaranja protumjera. Modeli koji su bili pod povećalom su:

  • Alphard/Vellfire: ASV*2+++ (najviša ocjena) u preventivnom sigurnosnom djelovanju
  • RAV4: ASV*2+++ u preventivnom sigurnosnom djelovanju, najviša ocjena od pet zvjezdica u zaštiti pri sudaru
  • Raize: pet zvjezdica u zaštiti pri sudaru

Alphard/Vellfire osvojili su nagradu Grand Prix za preventivno sigurnosno djelovanje ostvarivši najvišu ocjenu u ispitivanju drugu godinu zaredom.

(foto: Toyota)

U pogledu preventivnog djelovanja, JNCAP je 2018. dodao na popis stavki za ocjenu i samostalni kočni sustav u nuždi, koji prepoznaje pješake pod javnom rasvjetom noću,  obzirom na činjenicu da u Japanu, pješaci često stradavaju noću u prometnim nesrećama. Osim toga, u ispitivanju za 2019. godinu, na popis stavki za provjeru dodana je i provjera samostalnog kočnog sustava u nuždi – za pješake – za primjenu noću, bez javne rasvjete. Alphard/Vellfire i RAV4 su opremljeni najnovijim sklopom Toyota Safety Sense – sustavom predsudarne zaštite koji otkriva pješake noću – te su ostvarili najvišu ocjenu u ovoj provjeri preventivnog sigurnosnog djelovanja.

(foto: Toyota)

JNCAP je, osim toga, izmijenio svoje kriterije za ocjenu zaštite pri sudaru koji bolje ocrtavaju ponašanje starijih osoba, te koristio nove testne lutke koje točnije predstavljaju ljudsko tijelo u poznim godinama. U tim uvjetima, RAV4 i Raize, ostvarili su ocjenu pet zvjezdica, najvišu moguću u ocjenjivanju zaštitnog djelovanja u slučaju sudara.

Premda se broj pogibija i ozljeda u prometnim nesrećama smanjuje iz godine u godinu, tragične nesreće se i dalje događaju. U želji ostvarivanja konačnog cilja, nula smrtnih ishoda u prometnim nesrećama, Toyota razvija vozila uzimajući u obzir različita gledišta, kao što su unapređivanje i širenje korištenja preventivnog zaštitnog paketa zvanog Toyota Safety Sense, korištenje tehnologije povezivanja i razvoj automatizirane vožnje, kako bismo učinili sve što možemo da bi se broj prometnih nesreća sveo na najmanji mogući broj.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo