VRHUNSKI DODATAK

Toyota RAV4 GR Sport za novi sportski izgled s novom opremom

Novi RAV4 GR Sport izvedba biti će dostupan u hibridnoj električnoj i plug-in hibridnoj električnoj verziji…

Program stalne evolucije i poboljšanja kod RAV4 traje već 30 godina. Sada dodaje novu, sportsku dimenziju liniji RAV4 s dodatkom nove verzije GR SPORT.

Nakon uspješnog uvođenja GR SPORT razreda u druge serije modela, uključujući Yaris, Yaris Cross, Corollu, C-HR i Hilux, RAV4 dobiva novi stilski paket i podešavanja upravljanja koja će odjeknuti kod kupaca koji preferiraju vozilo s oštrijom nastupom.

Tretman GR SPORT daje odvažnu stilsku izjavu s dodatkom piano crnih obloga lukova kotača, bočnih letvica i ukrasa na stražnjim vratima. Sprijeda su istaknutiji okviri svjetla za maglu s istim crnim G-mrežastim uzorkom. Diskretna oznaka GR na prednjoj maski i stražnjim vratima označava sportsku razinu.

Novi RAV4 GR SPORT prvi je model koji ima aluminijske naplatke obrađene novom, ultra-preciznom tehnikom rezanja linija. 19-inčni naplatci, standardno ugrađeni, imaju sjajno crnu završnu obradu s finim svijetlim strojno obrađenim detaljima u obliku pruga koje naglašavaju njihov snažan dizajn s pet dvostrukih krakova.

Sportski, ali sofisticirani izgled prenosi se i na unutrašnjost gdje su sportska prednja sjedala presvučena presvlakama s efektom antilopa s jastučićima od sintetičke kože – materijalima koji ne sadrže životinjske proizvode. Nasloni za glavu su utisnuti crno-na-crnom s logom GR, dok su kontrasti izraženi srebrnim šavovima na sjedalima, upravljaču, ručici mjenjača i metalnim ukrasima na vratima i upravljaču. GR logo također se nalazi na podnim tepisima i upravljaču.

Novi modeli standardno dolaze s novim multimedijskim sustavom s 10,5-inčnim zaslonom visoke razlučivosti i prilagodljivim 12,3-inčnim digitalnim brzinomjerom za vozača koji su ključni elementi u nadogradnji RAV4 za modelsku godinu 2023. Slično tome, Toyota T-Mate značajke sigurnosti i pomoći u vožnji uključuju dodatnu funkcionalnost najnovije generacije Toyota Safety Sense. Paket uključuje novi sustav pomoći pri upravljanju u nuždi i poboljšani sustav za sprječavanje sudara.

Osim toga, svi GR SPORT modeli dolaze s električnim podešavanjem prednjih sjedala, zajedno s memorijskim postavkama za vozačevo sjedalo.

Sportski izgled nadopunjen je daljnjim poboljšanjima ovjesa za model GR SPORT. Očekuje se da će nove tvrđe opruge i postavke amortizera RAV4 GR SPORT izvedbi dati bolju upravljivost i ponuditi privlačnije iskustvo vožnje.

Novi RAV4 GR SPORT biti će dostupan u Europi u četvrtom kvartalu 2022.

Foto: Toyota

Autor