SUPRA GR

Toyota Supra GR uz novi motor i lakšu karoseriju postaje odlična alternativa rednom “šestaku”

Toyota GR Supra imala je izvanredan utjecaj u prvoj godini prodaje, potvrdivši svoj status sportskog automobila u najčišćem obliku, a sada je vrijeme za novu motorizaciju…

Kao prvi svjetski model koji je razvio TOYOTA GAZOO Racing, privukao je Toyotinu sportsku baštinu, istražujući nove horizonte rukovanja i performansi. Sada se asortiman za Europu proširuje u obliku nove motorizacije; 2,0-litrenog turbobenzinca koji razvija 258 KS te 400 Nm okretnog momenta. Uparen je sa osmerostupanjskom automatikom te do stotke stiže za 5,2 sekundi (s upotrebom Launch Control sustava). Maksimalna brzina elektronski je regulirana te iznosi 250 km/h.

Zahvaljujući novom motoru, Supra je lakša čak 100 kilograma u odnosu na model sa 3,0-litrenim motorom. Također, zbog manjeg i uvjetno rečeno slabijeg motora postignut je i savršen omjer mase sprijeda i straga; 50/50 posto.

Supra 2.0 T stiže u četiri paketa opreme; Live, Connect, Sport i Premium, a za početak prodaje tu je i ograničena “Fuji Speedway” inačica za prvih 200 najbržih kupaca.  

Ovu inačicu odlikuje posebna bijela boja s kontrastnim crvenim detaljima, dok je u unutrašnjosti obilje alkantare. Tu su i 19-inčni aluminijski naplaci koji dodatno podižu izgled ovog upečatljivog coupea.

Serijski stiže sa brojnim sigurnosnim sustavima poput sustava za prepoznavanje pješaka i biciklista, sustava za držanje vozila u traci te inteligentnog asistenta brzine. U sredini kokpita smješten je 8,8-inčni infotainment sustav s navigacijom te Apple Car Play povezivošću dok paket Sport nudi mogućnost podesivog ovjesa te veće i snažnije kočnice.

Prvi primjerci svojim kupcima stižu uskoro…

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin