NAJATRAKTIVNIJI DO SADA

Toyota Yaris Cross GR Sport je najnoviji dodatak u ponudi popularnog SUV modela

-

Toyota proširuje svoju ponudu kompaktnih SUV modela Yaris Cross uvođenjem nove opreme GR SPORT inspirirane višestrukim uspjesima TOYOTA GAZOO Racing sektora.

S ekskluzivnim vanjskim i unutarnjim značajkama i ponovno podešenim ovjesom za oštrije, korisnije upravljanje, Yaris Cross GR SPORT proširuje privlačnost modela na širi krug kupaca, nakon uspjeha etabliranih Corolla, Toyote C-HR i Yaris GR Sport izdanja.

Na ulici, novi Yaris GR SPORT ističe se novim 18-inčnim aluminijskim naplatcima s 10 krakova. Sportski dodaci također uključuju novi stražnji difuzor i prednju rešetku s piano crnim mrežastim uzorkom i diskretnim GR oznakama.

U kabini, prednja sportska sjedala imaju nove sive presvlake s crvenim šavovima; slični svijetli šavovi krase i kolo upravljača i ručicu mjenjača. Premium GR Sport crna perforirana Ultrasuede™ sjedala s podupiračima nalik na kožu i crvenim šavovima također su dostupna kao opcija.

GR logo istaknut je na prednjim naslonima za glavu, gumbu za pokretanje, a tu su i GR SPORT-specifični srebrni umetci u boji metala na vratima i ploči s instrumentima.

Yaris Cross ima dokazanu osnovu za nagrađujuće upravljanje zahvaljujući platformi GA-B – istoj onoj koja se nalazi u hatchbacku Yarisu, koji je osvojio nagradu Europski automobil godine 2021. – što mu daje nisko težište, vrlo krutu karoseriju i uravnoteženost šasija. U GR Sportu, performanse su izoštrene ponovnim podešavanjem ovjesa, dajući vozaču bolji osjećaj upravljanja, prevrtanja i prianjanja.

U drugim aspektima, novi GR Sport zadržava sve kvalitete koje su pomogle Yarisu Cross da osvoji titulu Svjetskog urbanog automobila godine 2022. Objedinjujući Toyotino majstorstvo dizajna malih automobila i SUV-ova, ističe se kvalitetom i praktičnošću. Kupci cijene visoku vozačku poziciju SUV-a i dinamiku poput automobila, vrline koje se odnose na izvornu Toyotu RAV4.

Yaris Cross GR SPORT pokreće visoko učinkovit trocilindrični, 1,5-litreni Hybrid Dynamic Force motor. Dugi hod pogonskog sklopa, izgaranje velikom brzinom, visok omjer kompresije od 14:1 te kontrola temperature i tlaka pomažu jedinici da postigne toplinsku učinkovitost od visokih 40%. Učinkovitost emisije CO2 i potrošnje goriva modela Yaris Cross GR SPORT trebala bi biti na razini modela Yaris Cross Elegant i Adventure.

Lansiran 2021., Yaris Cross je bio najprodavaniji model marke u Europi s prodajom većom od 77.000 jedinica u prvoj polovici 2022. Sve to je to osiguralo udio u B-SUV segmentu od 7,7%, te predstavlja udio od 48% u obitelj Yaris u istom razdoblju.

Pretprodaja novog Yarisa Cross GR Sport u Europi započet će u trećem kvartalu 2022.

 

Foto: Toyota

Autor