JUBILEJ DOHVATIO NOVU GENERACIJU

Toyota Yaris proslavila proizvodnju 4.000.000 primjerka

Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) proizvela je svoju četiri milijunti Toyota Yaris, jubilarna izvedba stigla je u hibridnoj izvedbi u popularnoj crveno-crnoj kombinaciji boja…

Novi Yaris, od nedavno je krenuo u novu avanturu u svojem četvrtom nastavku. Od lansiranja davne 1999. i osvajanja automobila godine 2000. godine, Yaris je za Toyotu postao formula uspjeha, kako u količini prodaje, tako i u podizanju profila marke.

Stalni rast iz godine u godinu, rezultirao je velikim uspjehom prošle godine (2019.), kada je model treće generacije ostvario oko 224.000 prodaje u Europi, čineći oko 22% Toyotinog europskog poslovanja i udio u segmentu od nešto manje od 8%.

Slavljenička izvedba, ujedno četiri milijunti Yaris proizveden u Europi veselit će svog vlasnika svojim hibridnim sustavom [3,7 l / 100 km i 85 g/km (WLTP)]. Toyotini inženjeri postigli su ovaj rezultat istodobno osiguravajući veću snagu (116 KS) i veću zabavu u vožnji od prethodne generacije modela.

Toyotin najprodavaniji automobil također dolazi s najnovijom verzijom Toyote Safety Sense. Podsjetimo pri tome, kako i Yaris Cross uskoro započinje proizvodnju zajedno s Yarisom u istom proizvodnom pogonu…

foto: Toyota

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo