NOVI YARIS

Toyota Yaris započela s proizvodnjom u pogonima u Francuskoj

Toyota Yaris novi je model napravljen na modularnoj TNGA platformi, a proizvodnja japanskog mališana upravo je započela…

Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) je danas pokrenula proizvodnju nove generacije Toyote Yaris u svojem proizvodnom pogonu u Valenciennesu u sjevernoj Francuskoj. Četvrta generacija najprodavanijeg Toyotinog modela u Europi je prvi kompaktni automobil izgrađen na platformi Toyotina nova globalna arhitektura (Toyota New Global Architecture -TNGA) GA-B, koja predstavlja temelj za unapređene dinamičke performanse, poboljšanu voznost, upravljivost i sigurnost, kao i privlačan izgled.

TMMF je postala četvrta tvornica u Europi koja je uvela proizvodnju vozila koja koriste platformu TNGA nakon Toyota Motor Manufacturing Turkey (Toyota C-HR i Corolla Sedan), Toyota Motor Manufacturing UK u Burnaston (Corolla Hatchback i Touring Sports) te Toyota Motor Russia (Camry i RAV4). Ovo ulaganje dodatno jača strategiju TME-ja za lokalizaciju proizvodnje i maksimalno korištenje proizvodnih kapaciteta.

(foto: Toyota)

Toyotina strategija lokalizacije podjednako obuhvaća proizvodnju glavnih sklopova vozila: novi Yaris je opremljen zadnjom generacijom 1,5-litarskog motora TNGA koji se isto tako proizvodi u Europi – u Toyota Motor Manufacturing Poland.

Nakon pet tjedana kontroliranog prekida proizvodnje u skladu s mjerama izolacije zbog COVID-19 u Francuskoj, TMMF je 22. travnja nastavio s proizvodnjom. Početne proizvodne količine se zadržane na znatno nižim razinama u usporedbi s normalnim poslovanjem, radi brige o najvažnijem aspektu – održavanju sigurnosti i zdravlja naših zaposlenika i partnera te potpunom pridržavanju novih protokola i postupaka održavanja higijene i socijalne distance. Uprava proizvodnih pogona će i dalje održavati budnost i osigurati nastavak provođenja mjera zaštite i sigurnosti protiv COVID-19.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo