STRAVIČAN PRIZOR

U Dubrovniku samo pukom srećom izbjegnuta tragedija, vozač od 19 godina izgubio kontrolu prilikom utrkivanja

U javnosti su se pojavile snimke stravičnog frontalnog sudara koji se dogodio u Dubrovniku…

Kako piše lokalni Dubrovniknet.hr, prometnoj nesreći koja se dogodila 10. veljače prethodila je, prema neslužbenim izjavama stanovnika, utrkivanje vozača, što se jasno i vidi na snimci koju je zabilježila kamera na mostu dr. Franje Tuđmana. Koliko je sve tragično izgledalo nakon ovog sudara, dovoljno govore slike kako su sami automobili bili neprepoznatljivi.

Epilog teške prometne nesreće u kojoj su sudjelovala tri vozila su dvije teško ozlijeđene osobe, iz vozila koje je dolazilo iz suprotnog smjera.

Kako je do nesreće došlo? Prema napisima Dubrovniknet.hr, do frontalnog susreta je došlo kada je 19-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registracija, vozeći se sjevernom kolničkom trakom državne ceste D-8, iz smjera istoka u smjeru zapada, izlaskom iz zavoja na raskrižju državnih cesta D-8 i D-420, izgubio nadzor nad vozilom i prešao u južnu kolničku traku gdje je došlo do sudara njegovog vozila i prednjeg dijela osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koje se kretalo navedenom kolničkom trakom iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao 42-godišnjak.

Od udara se vozilo kojim je upravljao 42-godišnjak odbilo i prešlo na sjevernu kolničku traku gdje je u isto udarilo još jedno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka koje se u tom trenutku kretalo sjevernom kolničkom trakom, a kojim je upravljao 21-godišnjak.

U ovoj prometnoj nesreći teže ozlijede zadobio je 42-godišnji vozač i 17-godišnji putnik iz prvog spomenutog vozila.

Alkotestiranjem je utvrđeno da nitko od vozača nije bio pod utjecajem alkohola.

Izvor: dubrovniknet.hr