NOVI POLESTAR

U Kini službeno počinje proizvodnja novog Polestar 2!

Prvi modeli uskoro stižu u Europu, a potom slijede Kina i Sjeverna Amerika. Novi električni fastback prvo je električno vozilo koje je Luqiao pogon proizveo…

“Svijet se suočava s ogromnim pretresima uslijed pandemije koronavirusa”, komentira direktor Polestar-a Thomas Ingenlath. „Počinjemo s proizvodnjom pod ovim izazovnim okolnostima, s jakim fokusom na zdravlje i sigurnost naših ljudi. Ovo je veliko postignuće i rezultat ogromnih napora osoblja u tvornici i tima koji osigurava lanac opskrbe. Imam veliko poštovanje prema cijelom timu – zahvaljujući njima! ”

Model koji je prvotno otkriven u veljači 2019. godine, Polestar 2 dostupan je na deset svjetskih tržišta sadržanih u Europi, Kini i Sjevernoj Americi. U početku su dostupne rezervacije s povratom depozita, a knjige konačnih naloga na svakom pokretanju tržišta otvaraju se uzastopno.

Potpuno električni fastback dostupan je za prvu godinu proizvodnje sa 300 kW (408 KS) i 660 Nm okretnog momenta, pogonom na sva četiri kotača i paketom baterija od 78 kWh koji omogućava domet od 470 km (WLTP).

Polestar 2 je također prvi automobil na svijetu s ugrađenim informacijskim zabavnim sustavom koji pokreće Android, a koji sadrži Google Maps, Google Assistant i Google Play Store.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin