U Sesvetama s automobila skinuo naplatke i pneumatike, ručicu mjenjača, svjetla za maglu

Foto: MUP.hr

Osumnjičen za osam krađa i četiri teške krađe na području Sesveta

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje osam kaznenih djela „Krađa“ i četiri kaznena djela „Teška krađa“.

Sumnja se da je od 20. srpnja 2022. godine do 26. siječnja ove godine, s namjerom da tuđu pokretnu stvar oduzme drugome s ciljem da ju protupravno pristoji, obilazio različite lokacije na području Sesveta i pronalazio osobne automobile parkirne na javnim površinama, parkiralištima i u podzemnoj garaži.

Naime, u pogodnim trenucima, u različito doba dana, osumnjičeni je prilazio parkiranim automobilima, a zatim s njih ili iz njih otuđivao njihove dijelove i druge predmete.

U više navrata, sumnja se, prikladnim je predmetom, najvjerojatnije automobilskom dizalicom podigao vozila, a potom ključem demontirao naplatke s pneumaticima te ih otuđio.

U neke od vozila provalio je pogodnim alatom te zatim demontirao i otuđio auto radio, glazbeno pojačalo, sunčane naočale, akumulatorsku bateriju, parfeme, odjeću i druge predmete koji su mu se našli pod rukom. S jednog je vozila, sumnja se, demontirao i otuđio svjetla za maglu dok je iz jednog demontirao i otuđio ručicu mjenjača vozila. Sumnja se da je u jednom slučaju provalu u vozilo počinio razbijanjem krovnog prozora.

Materijalna šteta iznosi oko 5400 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Autor

Preporučeni sadržaj