kod nekoliko trgovačkih centara u VŽ i okolici

U Varaždinu policija provela akciju “Ne ostavljajte djecu samu u vozilima”

-

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Varaždin, proveli su u četvrtak, 14. srpnja, preventivnu akciju „Ne ostavljajte djecu samu u vozilima“.

Naime, s dolaskom visokih temperatura povećava se opasnost od mogućnosti dehidracije i stradavanja djece ostavljenih u vozilima, a čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice.

Kako bi posebnu pažnju usmjerili na roditelje djece, kao i ostale vozače koji prevoze djecu u vozilu, s ciljem smanjenja broja nesretnih slučajeva tijekom ljetnih mjeseci, kad vozači uslijed velikih temperatura i preopterećenosti obvezama ostave djecu samu u vozilu, policajci i pripadnici „Crvenog križa“ dijelili su građanima preventivni letak te ih informirali o mogućim tragičnim posljedicama ostavljanja djece same u vozilima.

Naglašavamo kako je iznimno važno osvijestiti automatske radnje koje usvajamo kroz svakodnevnu rutinu te preporučujemo da stvari koje moramo uzeti prije izlaska iz vozila, ostavljamo na stražnjem sjedalu kako se ne bi izašlo iz vozila bez pogleda na stražnje sjedalo.

Također preporučujemo da se na bilo koji način mijenja ustaljena rutina radnji („ruta“ odlaska na posao, redoslijed obavljanja radnji isl.).

Skrećemo pozornost građanima koji uoče dijete ostavljeno samo u vozilu, da odmah obavijeste policiju na broj 192, kako bi policijski službenici u što kraćem roku izašli na mjesto dojave i poduzeli potrebne radnje u cilju zaštite života i zdravlja djeteta.

Foto: PU varaždinska

Autor