DOŠLA MACA NA VRATANCA

Ukrao traktor i priključni stroj pa ga zamijenio za BMW X6

Foto: PU zagrebačka, BMW
-

Propala kombinacija: vlasnik automobila BMW X6 znao je da su traktor i stroj otuđeni, ali je postupio po prethodnom dogovoru zamjene

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje u početak kaznenog djela “Teška krađa” te nad 49-godišnjakom zbog sumnje u početak kaznenog djela “Prikrivanje”.

Sumnja se da je 44-godišnjak unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi početkom lipnja 2022. godine u noćnim satima, došao do ograđenog dvorišta trgovačkog društva iz Zaprešića na kojem je potom izrezao ogradu i ušao u isto.

Po ulasku u krug poduzeća, osumnjičeni je došao do traktora marke Massey Ferguson s priključnim strojem zagrebačkih registarskih oznaka koji je također silno otvorio i stavio u pogon, a zatim je vozeći se traktorom pobjegao.

Nakon određenog vremena, 44-godišnjak je traktor s priključnim strojem dovezao na imanje u vlasništvu 49-godišnjaka na području Crne Drage gdje je s ciljem onemogućavanja identifikacije vozila i stroja s istih uklonio sve identifikacijske oznake, a čemu je prisustvovao i 49-godišnjak.

Po uklanjanju oznaka, 49-godišnjak je iako je znao da su traktor i radni stroj pribavljeni kaznenim djelom protiv imovine, odlučio postupiti po njihovom prethodnom dogovoru te je 44-godišnjak za otuđeno u zamjenu dao svoj osobni automobil marke BMW X6.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 150.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 44-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a 49-godišnjak je pušten na slobodu dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Autor