Kažnjeni zbog prometnih prekršaja

Upravljao bez položenog vozačkog ispita, odbio testiranje na drogu i ‘zaradio’ kaznu od 2900 eura

Foto: MUP.hr

Sredinom proteklog tjedna bilo je zanimljivo na zagrebačkim ulicama, bolje reći policijski službenici su odradili dobar posao…

U srijedu, 1. veljače oko 18.40 sati u Vukomerečkoj ulici, prilikom nadzora prometa policijski su službenici zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak. Obavljenom kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da upravljao prije stjecanja prava na upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita. Ponuđeno testiranje na prisutnost droga vozač je odbio kao i vađenje krvi i urina, nakon čega je uhićen i priveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.900 eura.

Istoga dana oko 22.45 sati u Vukomerečkoj ulici, policijski službenici zaustavili su osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak, nakon što su uočili da je prošao kroz raskrižje na crveno svjetlo. Naknadnom provjerom utvrđeno policijski su službenici utvrdili da za vrijeme vožnje nije bio vezan sigurnosnim pojasom, a ponuđeno testiranje na droge vozač je odbio. Nakon što je uhićen, doveden je nadležni prekršajni sud gdje je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.840 eura kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od četiri mjeseca.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo