VELIKI IZBOR

Veliki test ljetnih guma, ovo su najbolje za nadolazeću sezonu

-

Detaljan test guma detaljno je proveden, zima će nam uskoro biti gotova, a test je usmjeren na pronalaženje najbolje ljetne gume među 13 najpopularnijih marki.

Test mjeri performanse guma u četiri ključna područja: prianjanje u suhim i mokrim uvjetima, otpor kotrljanja, buka i udobnost.

Testiranih 13 guma bile su Bridgestone Turanza T005, Continental PremiumContact 7, Double Coin DC99, Falken Ziex ZE310 Ecorun, Goodyear EfficientGrip Perf. 2, GT Radial FE2, Hankook Ventus Prime 4, Kumho Ecsta HS52, Michelin Primacy 4+, Nankang Econex NA1, Pirelli Cinturato P7 (P7C2), Toyo Tires Proxes Comfort i Vredestein Ultrac.

Test je bio podijeljen u nekoliko dijelova, počevši od Wet Performance, gdje su gume testirane u mokrim uvjetima kako bi se izmjerilo njihovo prianjanje na mokroj površini. Sljedeći segment, Dry Performance, mjerio je prianjanje guma u suhim uvjetima.

U odjeljku Otpor kotrljanja/Potrošnja goriva izmjereno je koliko su goriva potrošile gume tijekom vožnje. Dio za buku i udobnost mjerio je buku i vibracije koje proizvode gume. Konačno, poglavlje o trošenju mjerilo je istrošenost guma nakon vožnje na određenoj udaljenosti.

Nakon niza testova, Continental Premium Contact 7 izašao je kao uvjerljivi pobjednik, pobijedivši 12 drugih guma različitih marki. Premium Contact 7 imao je najbrže upravljanje na mokrom i najiznimnije performanse kočenja na mokrom. Također je imao najmanji otpor kotrljanja, što ga je činilo odličnim izborom za električna i plug-in hibridna vozila.

Pirelli Cinturato P7 C2 također je preporučen zbog svojih dobro uravnoteženih performansi i ugodnog iskustva vožnje. Ostale gume koje su se dobro pokazale uključuju Bridgestone Turenza T005, Goodyear EfficientGrip Performance 2 i Michelin Primacy 4 Plus. Double Coin DC99 pokazao se najlošije na testu.

Autor