PRVE ISPORUKE

Volkswagen elektrificira vozni park u Vatikanu

Foto: Volkswagen
-

Volkswagen podržava Vatikan u prijelazu na održivu mobilnost. Početkom 2024. tvrtka će isporučiti oko 40 potpuno električnih ID. modela…

Vatikan uskoro dobiva zanimljivu isporuku vozila. Volkswagen se pobrinuo za to, a u isporuku idu ID.3, ID.4 i ID.5. Vozila su dio strategije dekarbonizacije VCS-a, čiji je cilj učiniti vatikansku flotu klimatski neutralnom do 2030. Imelda Labbé, članica Upravnog odbora za prodaju, marketing i postprodaju u Volkswagen osobnim automobilima, i dr. Christian Dahlheim, predsjednik Upravnog odbora Volkswagen Financial Services AG, osobno je predao Vatikanu prva dva električna vozila, dva modela ID.3 Pro Performance.

Vatikan se snažno zalaže za provedbu inovativnih i održivih rješenja koja omogućuju konkretno smanjenje utjecaja ljudskih aktivnosti na okoliš kako bi se zaštitio planet. Mobilnost je u središtu posebnog programa pod nazivom “Ekološka pretvorba 2030”, čiji je cilj smanjiti emisiju CO2 u državnom voznom parku. Kako bi se to postiglo, postojeća vozila treba postupno zamijeniti električnim kako bi cijela flota postala CO2 neutralna do 2030. godine.

Volkswagen je odabrani partner za ovaj projekt, a putem Volkswagen financijskih usluga opskrbljivat će državu Vatikan flotom počevši od početka 2024. U kasnijim fazama postupno će se isporučivati daljnja vozila s nultom emisijom također iz marki Volkswagen grupe. sve dok cijela flota ne bude potpuno zamijenjena do 2030.

“Elektrifikacija voznih parkova postaje sve važnija diljem svijeta. Činjenica da će zaposlenici Vatikana sada također biti među našim ID. vozačima u budućnosti velika je čast za našu marku i naglašava atraktivnost naših potpuno električnih ID. modela”, rekla je Imelda Labbé prilikom primopredaje vozila u Vatikanu.

Dr. Christian Dahlheim dodao je: “Drago nam je što možemo podržati Vatikan u ovom važnom projektu. Ovo je nešto vrlo posebno za nas i pokazuje da smo apsolutno konkurentni s našim rješenjima mobilnosti.”

 

Autor