NOVI ADUT IZ WOLFSBURGA

Volkswagen Golf 8 Alltrack (2021.): crossoverska izvedenica karavana Variant

Volkswagen Golf 8 Alltrack je 20 mm uzdignuta karavanska verzija novog aduta iz Wolfsburga, tehnološki blizanac novom Škoda Octavia Scout

Novi adut iz Wolfsburga, Volkswagen Golf 8, kojeg smo upoznali na testu, a uskoro stiže u sportskoj verziji GTI i karavanskoj Variant, dobiva i četvrtu – Volkswagen Golf 8 Alltrack.

Riječ je o crossoverskoj izvedenici, na bazi karavana Variant, s ojačanim i 20 mm uzdignutim podvozjem te prikladnim crossoverskim dodacima na karoseriji – zaštitni aluminijski limovi sprijeda i straga, božna zaštita pragova, dodatna zaštita podnice, atraktivni 18-colni kotači u ‘offroad’ stilu.

Nudit će se s novim turbodizelašem 2.0 TDI, u verzijama sa 150, 180 i 200 KS te turbobenzincima 1.5 TSI snage 150 KS. i 2.0 TSI snage 200 KS. Naravno, sve verzije bit će potpomognute 48V potporom.

Zanimljivo, osnovne će verzije biti opremljene prednjim pogonom i elektronički samokočnim diferencijalom, a 4×4 s Haldex spojkom, oznake 4Matic bit će dostupan u snažnijim verzijama.

Ručni 6-stupanjski mjenjač biti će samo u osnovnim verzijama (automatski DSG7 u doplatu), a najsnažnije će se nuditi samo s DSG7. Na tržištu se očekuje početkom 2021.

Slika: motor1.com

Autor

Preporučeni sadržaj