SAMO 333 primjerka

Volkswagen Golf R 333 Limited Edition, posebno izdanje za 76.410 eura!

Foto: Volkswagen

Reflektori su se upalili, upoznajte Golf R 333 Limited Edition. Top Gun izdanje ‘osmice’ ograničeno na 333 primjerka temelji se na Golf R Performance i raspolaže sa 333 KS

Volkswagen Golf R 333 je tu. Ekstremnost u posebno limitiranom izdanju. Je li baš toliko bolji? Pa sigurno da su se u Wolfsburgu potrdili napraviti korak više. Potrebna stabilnost u vožnji i trakcija posebnog izdanja modela s pogonom na sve kotače osigurani su nizom visokokvalitetnih značajki opreme kao što je R-Performance Torque Vectoring uključujući Vehicle Dynamics Manager. Golf R 333 dolazi iz tvornice s upečatljivom Lime Yellow Metallic bojom.

Crni detalji dodatno naglašavaju izgled modela posebne edicije, koji se lansira kao potencijalni kolekcionarski primjerak. Posebno izdanje može se naručiti u njemačkim prodajnim salonima od petka, 2. lipnja 2023. Vozila će biti isporučena u listopadu ove godine.

Foto: Volkswagen

“ Volkswagen Golf R 333 je prvi R model sa specifikacijom koju smo unaprijed definirali i koji ne ostavlja neispunjenim želje kupaca u pogledu performansi – zahvaljujući opsežnoj opremi,” kaže Hakim Halimi, voditelj marketinga proizvoda u Volkswagenu R. Značajke uključuju R-Performance Torque Vectoring s Vehicle Dynamics Managerom, koji raspoređuje pogonsku snagu ne samo između prednje i stražnje osovine, već i između dva stražnja kotača.

To nudi posebnu dimenziju sportskog stila, posebno u zavojima. Profili vožnje Drift i Special, dizajnirani za trkaću stazu Nürburgring, također nude dodatni užitak u vožnji izvan javnih cesta. R Performance ispušni sustav iz Akrapoviča sa stražnjim prigušivačima od titana i crnim 19-inčnim Estoril naplatcima s poluslick gumama dodatno naglašava motosportski karakter modela posebne edicije. Najveća brzina također je povećana na 270 km/h.

Osnovna ideja za limitrano izdanja bila je snaga turbobenzinca s direktnim ubrizgavanjem 2.0 TSI od 245 kW (333 KS). Ovo je najjači Golf ikad s okretnim momentom od 420 Nm. Ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,6 sekundi, Golf R 333 Limited Edition čini najbržim u klasi.

Lime Yellow Metallic boja dostupna je uz Pure White, Lapiz Blue Metallic i Deep Black Pearl Effect. “S posebnom bojom eksterijera, krovom obojenim u crno i dizajnerskim naljepnicama s logotipom 333 na bočnim stranama, ovaj Golf R nudit će se u kombinaciji koja je do sada jedinstvena,” kaže Halimi. “To je prvi Volkswagenov R model sa strogim ograničenjem na 333 jedinice i s redoslijedom označenim značkom u unutrašnjosti.”

Foto: Volkswagen

Standardna oprema također uključuje vrhunska sportska sjedala u Nappa koži (s integriranim naslonom za glavu) i snažna IQ.LIGHT LED matrična prednja svjetla (uključujući paket Light and Vision). Najsuvremeniji sustavi pomoći u vožnji sadržani su u paketu IQ.DRIVE. To uključuje Travel Assist, Lane Assist sustav za držanje trake, Emergency Assist i Adaptive Cruise Control (ACC) s funkcijom stop & go. Golf R 333 Limited Edition također dolazi sa središnjim zračnim jastukom (sprijeda) i sustavom stražnje kamere. Harman Kardon sustav s 8+1 zvučnika i ukupnom izlaznom snagom od 480 W osigurava savršen zvuk u unutrašnjosti.

Foto: Volkswagen

Golf R ima kultni status. Od 2002. više od 250.000 narudžbi je postavljeno za bestseller iz Volkswagena R. “Golf R 333 Limited Edition iznimno je važan za našu marku,” kaže Peter Jost, voditelj marketinga i prodaje, Volkswagen R. “Upravo je takav vozila ograničenih i visokih performansi s turbopunjačem marke Volkswagen R, pružaju kupcima mogućnost kako mogu biti sigurni da u svojoj garaži ima izuzetno rijetko vozilo i potencijalni kolekcionarski predmet.”

S cijenama koje počinju od 76.410 eura, posebno izdanje modela može se naručiti u njemačkim prodajnim salonima od 2. lipnja. Proizvodnja svih 333 vozila u Wolfsburgu predviđena je za rujan ove godine kako bi se prvi modeli kupcima mogli predati od listopada. Osim toga, planiran je događaj u Autostadtu za sve kupce Golfa R 333 Limited Edition, koji svoja vozila preuzmu u Wolfsburgu, tijekom listopada.

Autor

Preporučeni sadržaj