GOLF R VARIANT

Volkswagen Golf R Variant (2021.) – najpraktičnijih 320 KS u klasi stiže krajem ljeta!

Volkswagen je objavio detalje za nadolazeći Golf R Variant, moćnu karavansku inačicu…

Volkswagen Golf R stigao je u karavanskoj inačici. To više nije jedini brzi karavan u portfelju Wolfsburga jer je atraktivni Arteon iznjedrio i karavan u pikantnoj R izvedbi. Novi Golf R Variant uzima sve najbolje iz kompakta pri tom dodajući veću dozu praktičnosti zahvaljujući većem prtljažnom prostoru i krovnim nosačima za još veće mogućnosti skladištenja. Vlasnici mogu pohraniti 611 litara prtljage dok sa sklopljenim sjedalima broji 1642 litre.

Ispod poklopca motora i dalje diše 2.0-litreni benzinski motor s turbopunjačem koji razvija 320 KS i 420 Nm okretnog momenta. Snaga se isporučuje putem 4Motion pogona na sve kotače koji je uparen sa sedmerostupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom. Budući da je karavanska inačica malo teže od inačice s pet vrata, treba mu 4,9 sekundi da postigne 100 km/h. Najveća brzina ostaje ista, elektronski ograničenih 250 km/h za standardnu verziju i 270 km/h ako se odlučite za R Performance paket. Uz doplatu je moguće uzeti i veće kotače (standardni su 18″) ,a tu je i Special (Nürburgring način rada) te famozni Drift modus.

Interijer je identičan kao i u hatchback inačici Golf R, a raspolaže sa digitalnim kokpitom te sportskim sjedalima. U prodaji bi trebao biti od sredine kolovoza u Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Švicarskoj. Premda pojedinosti o cijenama nisu objavljene, špekulira se kako će biti ipak nešto skuplji od standardnog Golf R-a koji je dostupan na domaćem tržištu od 49.400 eura.

Autor: Juraj Kamber Grahovac

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin