SJAJNA PRIČA

Volkswagen grupa blizu odluke, Rimac uskoro preuzima Bugatti!

Ove glasine dodatno je podgrijao glavni čovjek Porschea Oliver Blume, s izjavom kako su “marke dobro tehnološki prilagođene”…

Proizvođač električnih hiper automobila Rimac Automobili i Bugatti, marka pod palicom Volkswagena tehnološki su vrlo bliski, rekao je izvršni direktor Porschea Oliver Blume, njemačkom tjedniku Automobilwoche, potaknuvši opet priče o mogućem preuzimanju ove legendarne sportske marke.

Britanski automobilski magazin Car prošle je godine izvijestio da je Volkswagen na pragu prodaje marke Bugatti tvrtki iz Svete Nedelje.

U zamjenu za to, Porsche, koji je također u vlasništvu Volkswagena, dobio bi 15,5% udjela u svom vlasništvu u Rimcu.

“Trenutno se intenzivno razmišlja o tome kako Bugatti može još dodatno napredovati, na najbolji mogući način. Rimac bi ovdje mogao imati važnu ulogu, jer su marke u dobrom tehnološkom položaju”, rekao je izvršni direktor Porschea Oliver Blume.

“Postoje različiti scenariji s različitim strukturama. Vjerujem da će grupa odlučiti o tom pitanju u prvoj polovici godine,” rekao je Blume, koji također sjedi u upravi matičnog Volkswagena.

Podsjetimo, Rimac stalno razvija električnu platformu superautomobila koju isporučuje drugim proizvođačima automobila, uključujući i Pininfarinu.

Blume je također potvrdio veće ciljeve uštede za Porsche, rekavši da proizvođač automobila planira podržati rezultate smanjenjem troškova za 10 milijardi eura do 2025. godine, u odnosu na 6 milijardi ranije.

foto: Bugatti

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin