JOŠ VIŠE, JOŠ BRŽE

Volkswagen ID.3 u sve većoj ofenzivi, proizvodnja počela i u pogonu u Dresdenu

Tvornica Transparent u Dresdenu početkom veljače pokrenula je serijsku proizvodnju potpuno električnog ID.3…

Tvornica u Dresdenu tako postaje drugo proizvodno mjesto za ID.3 i već četvrtim mjestom na svijetu koje proizvode Volkswagenove modele temeljene na Modular Electrick Toolkit (MEB) platformi. Istodobno, Volkswagen otvara novo poglavlje u glavnom gradu Saske. Tijekom sljedećih godina, bivši „Centar buduće mobilnosti“ neprestano će se pretvarati u „ID dom“.

Dodatni fokus strateškog prestrojavanja je razvoj mjesta za istraživanje i inovacije koje pokreće inovativne projekte na pilot razini za kasniju upotrebu na lokacijama velikog kapaciteta u Volkswagenu.

Thomas Ulbrich, član Uprave za električnu mobilnost Volkswagena, kaže: „Volkswagen nastavlja s električnom ofenzivom. Uz nove električne modele, to uključuje i transformaciju globalne proizvodne mreže. U Dresdenu se sve okreće prema novoj ID. obitelj i MEB platformi. Istodobno pojačavamo količinu proizvodnje u pogonu električnih automobila Zwickau i u naša dva kineska MEB pogona iz tjedan u tjedan. Time potvrđujemo svoje ambicije da preuzmemo ulogu globalnih lidera u električnoj mobilnosti. “

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin