WORLD CAR AWARDS

Volkswagen ID.4 je ‘Svjetski automobil godine’ za 2021. godinu

Prvi SUV izrađen na osnovi modularne električne platforme (MEB)
dobio je najviše glasova međunarodnog žirija koji broji 93 člana, a impresionira ih je prije svega inovacijama i ekološkom prihvatljivošću

„Svjetski automobil godine” za 2021. godinu je Volkswagen: novi potpuno električni ID.4 izborio se protiv jake međunarodne konkurencije na međunarodnom izboru World Car Awards. Nagrade na izboru World Car Awards dodjeljuju se svake godine, a o najboljim inovacijama na svjetskom tržištu odlučuje više od 90 međunarodnih automobilskih novinara iz 24 zemlje.

„Posebno se radujemo nagradi ‘Svjetski automobil godine‘ koja je dodijeljena našem modelu ID.4”, kaže Ralf Brandstätter, predsjednik uprave marke Volkswagen. „Ne samo zato što je to jedna od najvažnijih svjetskih nagrada za automobile već i zato što je žiri nagradio sjajnu ideju i izvanredan tim. Prvi ID. model za ključna tržišta Europe, Kine i SAD-a širi našu električnu ofenzivu diljem svijeta. Impresivan automobil, sjajna ideja i nagrada za ‘Svjetski automobil godine’? Dobitna kombinacija za nas!”

Vozila koja ispunjavaju uvjete za nagradu „Svjetski automobil godine” moraju se proizvoditi u najmanje 10 000 jedinica godišnje i biti u ponudi na najmanje dva kontinenta.

„Nagrada ‘Svjetski automobil godine’ veliki je uspjeh za naš cjelokupni ID. tim”, kaže Thomas Ulbrich, član uprave marke Volkswagen zadužen za razvoj.
„Uspjeli smo razviti automobil koji obilježava početak prelaska sustava na električnu mobilnost u globalno najvažnijem segmentu kompaktnih SUV-ova i koji nudi izvrsnu svakodnevnu praktičnost. Uz ovaj model, model ID.3 i buduće ID. modele svatko može iskusiti inovativnu električnu mobilnost na masovnom tržištu.”

Osim ekološke prihvatljivosti, žiri je također pohvalio inovacije. Tako je, primjerice, u sklopu opcijske opreme modela ID.4 dostupan Augmented Reality Head-up zaslon koji može projicirati važne informacije na vjetrobransko staklo, uključujući strelice za skretanje za navigaciju. One se vozaču prikazuju u trodimenzionalnom obliku na prividnoj udaljenosti od tri do deset metara i savršeno se integriraju u stvarni vanjski svijet. Ako je aktivna regulacija razmaka ACC ili sustav Travel Assist (opcija), vozilo ispred modela ID.4 označit će se svijetlećom trakom na Head-up zaslonu pri određenoj brzini kako bi se održao potrebni razmak.

Pobjedom na 17. izdanju izbora za „Svjetski automobil godine” model ID.4 nastavlja priču o uspjehu marke Volkswagen na ovoj prestižnoj dodjeli nagrada. Novi električni SUV ne nailazi samo na dobar odaziv među medijima iz branše već i među kupcima. Volkswagen ove godine planira isporučiti oko 150 000 modela ID.4 diljem svijeta. Ubrzanje električne ofenzive ključni je element Volkswagenove strategije ACCELERATE koja, između ostalog, predviđa da se svake godine na tržište lansira barem jedan novi potpuno
električni model.

Svi pobjednici marke Volkswagen u izboru World Car Awards
2009.: Golf („Svjetski automobil godine”)
2010.: Polo („Svjetski automobil godine”)
2011.: up! („Svjetski automobil godine”)
2013.: Golf („Svjetski automobil godine”)
2021.: ID.4 („Svjetski automobil godine”)

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo