PRVI PRIMJERCI STIŽU...

Volkswagen ID. 7, električna limuzina dosega 621 km, stigla na tržište

Foto: Volkswagen
-

Od danas, u Njemačkoj, kupci mogu naručiti Volkswagen ID. 7 Pro po cijeni od 56.995 eura. U Hrvatskoj prodaja počinje u listopadu

Za lansiranje na tržište, Volkswagen ID. 7 opremljen je posebno praktičnim i visokokvalitetnim tehnologijama, kao što su head-up zaslon proširene stvarnosti i navigacijski sustav “Discover Pro Max” uključeni su kao standard.

Imelda Labbé, članica Upravnog odbora za prodaju, marketing i postprodaju: „Novi ID. 7 će impresionirati naše kupce diljem svijeta zahvaljujući velikom dometu, brzom punjenju, prostranoj unutrašnjosti i intuitivnom radu. Model stoga predstavlja novo mjerilo za potpuno električne premium modele u Volkswagenu.”

Modelom ID. 7, Volkswagen još jednom demonstrira prednosti i svestranost svoje platforme modularnog električnog pogona (MEB). Zahvaljujući kratkim prevjesima i dugom međuosovinskom razmaku, električna limuzina nudi prostranu unutrašnjost s puno prostora za noge putnika straga. Veliki prtljažni prostor može primiti prtljagu ukupne zapremine do 532 litre.

Kompaktna pogonska jedinica ugrađena je u stražnji dio vozila i isporučuje 210 kW (286 KS) i 545 Nm. Napaja se litij-ionskom baterijom kapaciteta 88 kWh. Unatoč duljini od gotovo pet metara, ID. 7 je iznenađujuće okretan s krugom okretanja od samo 10,9 metara. S prosječnom potrošnjom goriva od 16,3 – 14,1 kWh na 100 kilometara i dometima do 621 km (WLTP). U Hrvatskoj se očekuje već tijekom listopada…

Autor