VRLO DOBAR!

Volkswagen ID.7 ostvario povijesno najbolji rezultat na ADAC testu vozila

Foto: Volkswagen

ID.7 dobiva najbolju ocjenu od prosječnih 1,5 i time ukupnu ocjenu ‘vrlo dobro’ u neovisnom testu koji su proveli inženjeri iz Najveći europski automobilistički klub.

Najnoviji adut ID. obitelji odlično prolazi na prvim testovima. Sad je ujedno i najbolji u prestižnom ADAC testu vozila: Volkswagen ID.7 je postao prvo vozilo ikada koje je postiglo prosječnu ocjenu od 1,5 i time ukupnu ocjenu ‘vrlo dobro’ u neovisnom testu koji su proveli inženjeri iz ADAC-a, najvećeg europskog automobilističkog klub.

Foto: Volkswagen

Svake godine stručnjaci iz “Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V.” (ADAC) testirali su oko 100 vozila, testirajući ih prema više od 350 kriterija u sedam glavnih kategorija. ID.7 dobio je izvanredne ocjene u kategorijama motor/pogon (1,0), sigurnost (1,1), okoliš/ekološki test (1,2) i udobnost (1,5). Električna limuzina također je impresionirala u drugim glavnim kategorijama koje su pridonijele ukupnoj ocjeni: Na primjer, područja voznih karakteristika (2.1), karoserije/prtljažnika (2.3) i unutrašnjosti (2.4) ocijenjeni su kao “dobri”. Budući da dvije kategorije okoliš/ekološki test i sigurnost imaju najveću težinu, ukupna ocjena za ID.7 bila je 1,5, što je rezultiralo njegovom povijesnom ukupnom ocjenom “vrlo dobar”.

Kai Grünitz, član upravnog odbora odgovoran za tehnički razvoj marke Volkswagen prokomentirao je ovaj uspjeh: “Vrlo smo ponosni i oduševljeni ovim fantastičnim rezultatom. Ispitivanje vozila koje provodi ADAC iznimno je važno i visoko se cijeni s obzirom na status organizacije kao neovisnog tijela. U tom smislu, uvjeren sam da ova ocjena može odigrati ulogu u uvjeravanju velikog broja potencijalnih kupaca da se odluče za našu potpuno električnu limuzinu.”

Foto: Volkswagen

Test je proveden na Volkswagenu ID.7 Pro snage 210 kW (286 KS). Osobito je impresionirao svojom visokom energetskom učinkovitošću: s potrošnjom od samo 18,1 kWh/100 km u dijelu kombiniranog rada ADAC Ecotesta, električna limuzina jedan je od najekonomičnijih modela u klasi srednje veličine. Stoga je dobio ocjenu 0,7 za potkategoriju ‘Potrošnja/CO2’ i, kao rezultat toga, dobio je i punih pet zvjezdica na Ecotestu, koji je sastavni dio ADAC testa vozila više od 20 godina. Ovu ocjenu nadmašila je samo potkategorija „Aktivna sigurnost – Sustavi pomoći“ koja je dobila najbolju ocjenu od 0,6. I za kraj, s početnom cijenom, ID.7 Pro jeftiniji je od dosadašnjih najbolje ocijenjenih modela konkurenata.

“Za nas je sjajno vidjeti da sigurnost, učinkovitost i udobnost nisu samo pitanje cijene”, kaže Dino Silvestro, voditelj testiranja vozila u ADAC tehnološkom centru u Landsberg am Lechu. “Zbog naših sveobuhvatnih metoda ispitivanja s modernim ispitnim laboratorijima, naš test vozila jedan je od ADAC-ovih najopsežnijih testova zaštite potrošača i omogućuje usporedbu svih rezultata ispitivanja bez ograničenja – bez obzira na klasu vozila i cijenu.”

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo