NOVI VOLKSWAGENOV ADUT

Volkswagen ID. Buzz (2022.): električni transporter iz Wolfsburga konačno snimljen

Volkswagen ID. Buzz, treći električni adut iz Wolfsburga, nakon ID.3 i ID.4, višenamjenski transporter pokreće se s jednim ili dva elektromotora, snage do 300 KS i dosega do 550 km

Foto: Carwow

Volkswagen ID. Buzz u konceptnoj verziji predstavljen je na salonu za gospodarska vozila IAA u Hannoveru u rujnu 2018. Napravljen je svojevrsni elektrificirani ‘remake’ legendarnog transportera Volkswagen T1, koji se u prvoj verziji proizvodio od 1949. do 1967. danas je ‘zlata vrijedan’ oldtajmer, koji uskoro stiže u sedmoj generaciji Volkswagen T7.

Koncern iz Wolfsburga je nakon uspješnih modela Volkswagen ID.3Volkswagen ID.4 konačno priprema kombi u osnovnoj verziji dugačak 495 cm, koji ima mogućnost prijevoza do osam osoba, a cargo verzija ima maksimalni tovarni prostor od 4100 litara. Volkswagen ID. Buzz uhvatili su paparazzi, a objavio portal Carwow.

Proizvodi se na modularnoj platformi za električni pogon, koja će se koristiti i za modele ID.5, ID.6 SUV i ID.X Crossover. U standardnoj verziji pogon je stražnji, a snažnije verzije imat će dva elektromotora snage ukupne 300 KS i pogon 4×4, koji se napaja iz paketa polimerno litij-ionskih baterijama ukupnog kapaciteta do 111 kWh.

Volkswagen ID. Buzz će imati doseg do 550 km, a visokonaponskim DC punjačem snage 150 kW može se nabiti na 80 posto kapaciteta za samo 30 minuta. Na tržištu se očekuje početkom 2022.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin