POTPUNO CO2 NEUTRALNI...

Volkswagen ID. Buzz u najvećoj isporuci do sada, 100 kombija za tvrtku iz Švicarske

Foto: Volkswagen NFZ

Najveća primopredaja ID. Buzz modela na svijetu. Buzz Cargo isporuka održana je u Švicarskoj 29. siječnja, za tvrtku Helion…

Helion obnavlja vozni park gospodarskih vozila te ga pretvara u potpuno električnu oazu. Najveća svjetska flota ID. Buzz Cargo modela ispručena je lideru švicarske solarne industrije, a primopredaja je održana u mjestu Attisholz u Švicarskoj. Helion sada upravlja jednom od najvećih flota električnih gospodarskih vozila u Švicarskoj sa 100 potpuno električnih kombija tvrtke Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV).

Foto: Volkswagen NFZ

S ovom isporukom najviše mogu biti sretni oko 100 Helionovih tehničara – poznatih kao Helionauti. Velika primopredaja održana je u blizini grada Solothurna u Švicarskoj u ponedjeljak ujutro. Helionauti su prethodno vratili svoja službena vozila na konvencionalni pogon – sada su na cesti isključivo na električni pogon. “Oduševljeni smo što je Helion predan ID. Buzz Cargo kao servisno vozilo, a također će koristiti vlastitu solarnu energiju za ugljično neutralan rad svoje flote. ID. Buzz predstavlja održivu mobilnost kao nijedno drugo gospodarsko vozilo. Zajedno s našim partnerima, pokrećemo energetsku tranziciju u sektoru gospodarskih vozila,” kaže Lars Krause, član Uprave odgovoran za prodaju i marketing u VWCV-u, koji je Helionu predao vozila zajedno s predstavnicima Swiss. uvoznik (AMAG).

Helion planira uštedjeti 300 tona CO2 godišnje prelaskom na potpuno električni ID. Buzz Cargo

„Pretvorbom našeg voznog parka gospodarskih vozila na električnu energiju, također pospješujemo energetsku tranziciju unutar tvrtke. Mi Helionauti zajedno ćemo se uhvatiti u koštac s odgovarajućim izazovima. Od danas, oko 100 naših tehničara iz cijele Švicarske putuje električnim načinom i stoga su također ambasadori naše vizije i energetske tranzicije,” kaže s uvjerenjem Noah Heynen, glavni izvršni direktor Heliona. Zbog male udaljenosti između gradskim područjima i gustom mrežom brzog punjenja, električna vozila su idealna za vozne parkove tvrtki. Moderna vozila poput ID. Buzz Cargo također ima veliki domet – ID. Buzz Cargo ima domet do 427 kilometara prema WLTP standardu.

Foto: Volkswagen NFZ

Kako bi se osiguralo da svakodnevne operacije teku glatko od samog početka, Helion je prije prijelaza uspostavio operativnu grupu za podršku kako bi testirala vozila i identificirala moguće izazove. Helion je uložio u svoju infrastrukturu za punjenje i masovno je proširio u svim poslovnicama. Financirana je i potrebna infrastruktura za Helionaute koji imaju mogućnost punjenja kod kuće. Uz radni radijus od obično oko 100 kilometara, javna mreža za punjenje koristi se samo u iznimnim slučajevima – također zahvaljujući dobrom dometu ID. Buzz Cargo.

Foto: Volkswagen NFZ

Prema Heynenu, najvažnije je uvijek držati na oku dugoročni cilj uspjeti s energetskom tranzicijom i time zaustaviti klimatske promjene. “Helion planira uštedjeti oko 300 tona CO2 godišnje prelaskom na električnu flotu. Time dajemo svoj doprinos ostvarenju klimatskih ciljeva i preuzimamo odgovornost kao tvrtka”, zaključio je.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo