BOCE I OSTALE ISKORISTIVE STVARI

Volkswagen ID. modeli dobivaju unutrašnjost od recikliranog morskog otpada

Volkswagen proizvodi iz električne ID. porodice postaju još održiviji, dobivaju nove reciklirane materijale…

Tijekom ove godine ID.3, ID.4, ID.5 i ID.7 dobit će osvježene detalje koje će se prvi put korištene u masovnoj proizvodnji. Kao jedan primjer toga, VW koristi Seaqual materijal za presvlake sjedala. Napravljen je od 10 posto prikupljenog morskog otpada i 90 posto reciklirane PES materijala. Emisije CO2 iz proizvodnje gotovo su za trećinu niže nego kod konvencionalnih pokrovnih materijala.

Silke Bagschik, voditeljica proizvodne linije E-Mobility, objašnjava: „Kroz široku upotrebu recikliranih materijala i unutrašnjosti bez životinjske kože u našem ID-u. modela, dodatno poboljšavamo eko-ravnotežu naših vozila – uz visoke zahtjeve za optičnu i dugoročnu kvalitetu. Povratne informacije naših kupaca potvrđuju da ćemo nastaviti širiti ove održive pristupe u budućnosti.”

Foto: Volkswagen

ID. Buzz kao pionir za inovacije recikliranja. Volkswagen već koristi velik broj novih materijala u unutrašnjosti ID-a. Buzz, a oni će sada biti predstavljeni u drugim modelima ID-a. obitelj korak po korak. Primjerice, alternativni materijali od oceanske plastike ili starih PET boca (točnije 63 boce od 500 ml) korišteni su na brojnim mjestima u unutrašnjosti novog Volkswagenovog autobusa. Vanjski materijal navlake za sjedalo izrađen je od Seaqual® pređe, koja se sastoji od 10 posto prikupljenog morskog otpada i 90 posto reciklirane PES pređe. Time se štedi 32 posto emisija CO2 u usporedbi s konvencionalnim površinskim materijalima. U presvlakama za sjedala s ArtVelours Eco, udio recikliranja je 71 posto. Osim toga, površine stropne obloge i podne obloge u ID. Buzz su u potpunosti izrađene od recikliranog poliestera. Reciklirana plastika također se može naći u izolacijskom sloju tepiha. Isto se odnosi i na komponente kao što su obloge podvozja i obloge kućišta kotača.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo